Günay: Çankaya'da belediye yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çankaya'da yaşadığını ve kendisinde, Belediye Başkanlığı makamının boş olduğu izlenimi doğduğunu söyledi.

ANKARA -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çankaya'da yaşadığını hatırlatarak, kendisinde, Belediye Başkanlığı makamının boş olduğu izlenimi doğduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği sergisini Bakanlık ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle iptal eden Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz arasında tartışma devam ediyor. Adliye arkasındaki Atatürk Kültür Merkezi alanında yapımı devam eden bilim sanat merkezini gezen Bakan Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın; Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği'nin Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak sergisini, Bakanlıkla işbirliği yaptığı gerekçesiyle iptal etmesi ile ilgili bir soru üzerine Bakan Günay, "O kişi" diye belirttiği Eryılmaz'ı muhatap kabul etmediğini söyledi.

 

"Sanat faaliyetlerini engellemeye çalışmalarını ayıp sayıyorum" diyen Günay, konuyla ilgili kendisine yöneltilmiş sözlerin hatırlatılması üzerine, "Dönüp aynaya baksın. Kullandığı ifadeyi aynada görecektir" şeklinde konuştu.

 

Çankaya'da yaşadığını hatırlatan Günay, sakinlerin hizmet alamaması ve belediye meclisindeki tartışmalardan, belediye başkanlığı koltuğunun boş olduğu kanaatinin kendisinde oluştuğunu aktararak, "Çankaya'da belediye başkanı göremiyorum" dedi.

 

Eryılmaz'a yönelik eleştirilerinin gelecek yerel seçimler ile ilgisinin olmadığının da altını çizen Günay, AK Parti'nin iddialı olmadığı bir belediyenin bulunmadığını söyledi. Günay, "Çankaya da buna dahil, Diyarbakır da buna dahil" ifadesini kullandı.

 

GÜNAY, GAZETECİLERİ BAKANLIĞA DAVET EDEREK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Gazeteciler ile inşaat alanını gezen ve bilgi alan Bakan Günay, basın mensuplarının çalışan gazeteciler gününü kutladı ve bakanlığa davet etti. Bakanlık toplantı salonunda gazeteciler ile tekrar biraraya gelen Günay, muhabir ve kameramanlara çikolata ikram etti.

 

Çalışan Gazeteciler Günü'nün, yaklaşık 50 yıldan bu yana kutlandığını, gazetecilerin pek çok hak ve özgürlük elde ettiğini aktaran Günay, bu hak ve özgürlüklerin işverenlere karşı da olması gerektiğini vurguladı. Günay, basın mensuplarının her alandaki hak ve özgürlüklerine yönelik her türlü düzenlemeye destek olacağını belirtti.

 

"NEMRUT'TA ÇEVRE DÜZENLEMESİ BAŞLIYOR"

 

Bakan Günay, burada da gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı, yeni projeler hakkında bilgi verdi. Nemrut'ta çevre düzenlemesinin bu yıl başlatılacağını açıklayan Günay, ulaşımın kolay ve güvenli hale getirileceğini dile getirdi. Nemrut'un dünya harikası, anıtsal yapılar olduğunu aktaran Günay, tarihi mekan ile ilgili bilgi edinilebilecek merkezler oluşturulacağını söyledi.

 

"YENİ BİR İSİM BULMAK LAZIM. MESELA ULUS'TAKİ ÇİRKİN BİNA"

 

Bakan Günay, Ulus'ta Kiler Mağazası'nın kiracı olarak bulunduğu binanın yıkılması ile ilgili bir soruya, "Bürokrasi ağır işliyor. Mutlaka o bina oradan kalkacak. Sözümü unutmadım ama henüz bir zaman veremiyorum" dedi. Binanın, Kiler Mağazası'na ait olmadığının da altını çizen Günay'ın, "Oraya başka bir isim bulmak lazım. Ulus'taki çirkin bina, ya da ayakları yola saldıran bina" şeklindeki sözleri gülüşmelere yol açtı.

 

"CSO'DAKİ RESTORASYON YENİ SEZONA YETİŞECEK"

 

CSO'daki restorasyon çalışmalarının başladığını kaydeden Günay, "Çalışmalar bu yaz içinde bitecek. Biliyorsunuz, geçmiş yıllarda orayla ilgili yanlış çalışmalar yapılmış" ifadesini kullandı.

 

MÜZE VE KÜTÜPHANELERİN BAHÇELERİ HALKA AÇILACAK

 

Bakan Günay, ayrıca, müze ve kütüphanelerin bahçelerinin de halka açılacağını ifade etti. Resim Heykel Müzesin'deki restorasyonun tamamlandığını anlatan Günay, bahçe düzenlemesinin de bu yıl içinde yapılacağı bilgisini verdi. Günay, Etnoğrafya Müzesi, Resim Heykel Müzesi önündeki alan, Milli Kütüphane'nin bahçesi, Adnan Ötüken Kütüphanesi gibi kütüphane ve müzelerin bahçelerinin gelir getirici ve prestijli alanlar olarak vatandaşlara açılacağını kaydetti.

Günay'a, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun kitap yazmak için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek aldığı, ancak kitabın basılmadığı yönündeki soru önergesi de soruldu. Bu iddiadan haberi olmadığını aktaran Günay, Bakanlığın prestij eserler dışında kitap basımı için para vermediğini, çevirileri desteklediklerini aktardı. Çamuroğlu'nun siyasi yönünden çok, yazarlık yönünün öne çıktığının altını çizen Günay, Çamuroğlu'nun herhangi bir kurumun desteğine ihtiyaç duymadan pekçok eser yazıp bastırdığını hatırlattı.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler