Gıdadaki maliyet otellerin mutfağını olumsuz etkiledi

CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar: TÜİK'in makyaj yapıp açıkladığı yüzde 74,5'luk enflasyon ile halkın enflasyonu arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar İlçe Gençlik Kolları ile birlikte Barbaros Caddesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. TÜİK'in makyaj yapıp açıkladığı yüzde 74,5'luk enflasyon ile halkın enflasyonu arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.

ENAG'ın açıkladığı enflasyonun yüzde 160 olduğunu belirten İlçe Başkanı Aliye Coşar, '2 Gıda ürünlerine sürekli gelen zamlar nedeni ile ebeveynler çocuklarına gelişim çağında et, süt ve yumurta tediremez haline geldi. Artık insanımız geçinemiyor. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı turizm ve tarım. Tarımda girdi maliyetleri bir önceki yıla göre yüzde 350 arttı. Bu artış. Her şeye yansıdı. Çiftçimiz geçen sene mazotun litresini 7,5 liradan alırken bu sene 30 liradan alıyor. Bu da üretimde her şeye yansıyor. Girdi maliyetlerinde sürekli artış turizminde yansıyor.

Elbette bu fiyat artışı iğneden ipliğe yansıyor. Bölgemiz turizm bölgesi girdi fiyatlarındaki artış , otellerin mutfağında yansıyor. Girdi maliyetlerinin yüksekliği otellerin mutfaklarında yansıdığı için otelecilerilerin gelirlerinde geçmiş yıllara göre azaldı. İşin özün Manavgat'ta yüksek enflasyon hepimizi çarptı. Çarpmaya devam ediyor. Ak Parti iktidarı 20 yılın sonunda ülkeyi ekonomik çukurun içine milletçe yuvarladı. Çukurdan çıkışı yolu erken seçim.'' diye konuştu.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası