Gemide kalan kruvaziyer çalışanlarının eve dönüşü başladı

Pandemi sırasında Brezilya kıyılarında Mauritius’da gemide mahsur kalan çalşanların feryadı duyuldu ve nihayet eve dönüş yolculuğuna başladı.

SANTOS / BREZİLYA - Pandemi sırasında Brezilya kıyılarında Mauritius’da demirli üç gemide mahsur kalan yolcu gemisi çalışanlarının ev hasreti bitti. Eylem yapan çalışanları seslerini duyurdu ve dönüş çağrılarının ardından nihayet eve dönüş yolculuğu başladı.



MAAŞLARI ÖDENMEMİŞ
Brezilya'nın güneyindeki Santos açıklarında demirlemiş olan üç gemide bulunan 101 işçiyi temsilen bir mürettebat, sektörün operasyonlara dönmesine öncülük eden şirketlerden biri olan MSC kruvaziyer hattı tarafından altı aydan beri ödeme almadığını söyledi.

EYLEM YAPMIŞLARDI
Geçtiğimiz hafta sonu, gemilerden birindeki mürettebatın, sosyal medyada karaya çıkma ve eve dönüş yolculukları isteklerini içeren fotoğrafları yayınladı. İşçiler, fiziksel ve zihinsel sağlıklarının kötüye gittiğini söylemişlerdi.

İşçilerden biri, "Yedi ay boyunca herhangi bir maaş olmadan gemide mahsur kaldık ve bu bizim için çok zor çünkü çoğumuzun çocukları var, bakması gereken yaşlı ebeveynler de bizi umutsuzca bekliyorlar," dedi.
Bazı mürettebat, lüks yolcu gemisi MSC Poesia'nın güvertesinde, "Yeter artık" ve "Bizi eve gönder, hayatımız önemli" yazılı pankartlarla ülkelerine geri gönderilmelerini talep etmek için bir protesto başlatmıştı. Düzinelerce Mauritius mürettebatı da São Paulo yakınlarındaki Brezilya limanı açıklarında MSC Musica ve MSC Seaview'de mahsur kalmıştı.

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor