Fazıl Say'a onur ödülü

Sanat Kurumu'nun geleneksel ''onur ödülü''nün oy birliğiyle bu yıl piyanist ve besteci Fazıl Say'a verilmesi kararlaştırıldı.

İSTANBUL-Sanat Kurumu'nun geleneksel ''onur ödülü''nün bu yıl piyanist ve besteci Fazıl Say'a verilmesi kararlaştırıldı.

Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin, düzenlediği basın toplantısında, kurumun yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda oy birliğiyle Say'ın "onur ödülü"ne değer bulunduğunu kaydetti.

Çetin, kendisinin başkanlığında, Atila İnan, Şinasi Erdemir, Azmi Özdoğan, Atilla Gürçay, Nurkut İlhan, Mahzun Doğan, Nesrin Ergin ve Ümit Şekerci'den oluşan yönetim kurulunun, Fazıl Say'a "ulusal ve uluslararası müzik sanatına yaptığı katkılar ve sanatıyla toplumsal duyarlılığı bütünleştiren kimliği nedeniyle bu ödülü verdiklerini" ifade etti.

Kurumun tiyatro ve plastik sanatlar dallarında da ödül verdiğini ve bu ödüllerin bir süre önce açıklandığını aktaran Çetin, "Onur ödülümüz de 1 yıllık çalışmalar sonucunda yapılan değerlendirmeyle belirleniyor" dedi.

Çetin, ödüllerin 14 ocak pazartesi günü Küçük Tiyatro'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacağını bildirdi.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu