Farplas Hindistan'da büyüyecek

Renault, Toyota, Ford, Honda, Mercedes ve Hyundai gibi markaların önemli tedarikçisi olan Farplas, 2008 ortasında Hindistan'da da üretime başlıyor.

İSTANBUL -Renault, Toyota, Ford, Honda, Mercedes ve Hyundai gibi markaların önemli tedarikçisi olan Farplas, global araç projelerinde yer alabilmek için 2008 ortasında Hindistan'da da üretime başlıyor.

AR-GE'ye büyük önem veren Farplas 2 yıl önce faaliyete geçirdiği Fardizayn ile de ana sanayinin projelerine tasarım aşamasından dahil olarak üretim zinciririnin tüm halkalarında yer alıyor.

 

Otomotiv sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan Farplas, Renault, Toyota, Ford, Honda, Mercedes ve Hyundai gibi markaların da tedarikçisi olarak hem dolaylı hem de direk ihracatıyla uluslararası marka olma kimliğine güç katıyor. 2008'de 40. yılını kutlamaya hazırlanan Farplas, Hindistan'da üretim için kolları sıvarken, bu ülkede ticari araç OEM üreticilerine dashboard, iç trim kaplama parçaları ve hava kanalı üretimi yapacak. Farplas Hindistan'da ikinci bir tesis ile birlikte ayrıca Mısır ve İran'da da üretim için yatırım planları yapıyor.

 

Farplas, 1968 yılında otomotiv yedek parça ticareti ile başladığı faaliyetlerinden bugün uluslararası üretici kimliğine büründü. Ticaretten üretime geçerek 1990'lı yıllarda iş stratejisini yenileyen Farplas, hemen hemen tüm orijinal araç üreticilerine sistem tedarikçisi olarak hizmet verir hale geldi.



Ana sanayi ile sistem ortağı anlayışını kendilerine vizyon edindiklerini aktaran Farplas Genel Müdürü Ali Rıza Aktay, bugün ulaştıkları noktada enjeksiyona dayalı teknolojiler kullanarak otomotiv ve beyaz eşya sektörüne pek çok ürün gamında hizmet verdiklerini söyledi. Özellikle otomotiv sanayinde ticari ve binek araç üreticilerine hizmet verdiklerini ifade eden Aktay, üretim gamlarının en önemli kısmını da iç ve dış aydınlatma, servis üniteleri, koltuk, dashboard, iç-dış trim plastik parçalarının oluşturduğunu vurguladı.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler