ESKİŞEHİR - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından ‘tabiat’ turizmine farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Yapılan etkinlikte, Mihallıççık ilçesi Çatacık bölgesinde bulunan yaban hayatı koruma sahasının tanıtımı yapılarak, tabiat turizminin önemine dikkat çekildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından, Tabiat Turizmi Master Planları çerçevesinde, tabiat turizmine farkındalık oluşturulması için çalışılıyor. Eskişehir Fotoğraf Sanatçıları Derneği (EFSAD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve Türkiye Otelciler Birliği’nden (TUROB) üyeleriyle kente yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Mihallıççık ilçesi Çatacık bölgesinde bulunan yaban hayatı koruma alanlarına gidilerek bu bölgelerin tanıtımı yapıldı. Tabiat Turizmi Master Planları çerçevesinde gerçekleştirilen ‘tabiat turizmi’ tanıtımında, Eskişehir denilince sadece kent merkezinin değil, doğal yaşam alanlarının da gözler önüne serilmesi ve tabiat turizminin de canlandırılması amaçlanıyor.
“Her ilin kendine özgü korunan alanlarından tabiat turizmi etkinlikleri adı altında etkinlikler düzenleniyor”
Konuyla ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Ergün Selvi, 81 ilde yapılan Tabiat Turizmi Master Planları dahilinde bu etkinliklerin gerçekleştiğini belirterek, “Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı talimatlarıyla 81 ilde Tabiat Turizmi Master Planları yapıldı. Daha sonra master planlar dahilinde, Tabiat Turizmi Eylem Planları yapıldı ve bu eylem planları çerçevesinde her ilin kendine özgü korunan alanlardan tabiat turizmi etkinlikleri adı altında etkinlikler düzenleniyor. Bizim yapmış olduğumuz etkinlik de Çatacık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Çatacık Kızıl Geyik Gen İstasyonu civarındaki doğa yürüyüşü ve burada yapılan gözlemlere aitti. Buraya Eskişehir Fotoğraf Sanatçıları Derneği (EFSAD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve Türkiye Otelciler Birliği’nden (TUROB) arkadaşlar katıldı. Bu arkadaşlara, Eskişehir’de böyle yerlerin de olduğunu göstermek, burada bir farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği düzenledik. Katılımcılara koruma sahalarının nerede olduğu, hangi maksatla yapıldığı, bölge hakkında, buralarda yetişen yaban hayatı türleri hakkında çeşitli bilgiler de verildi. Etkinliklerin devamı da olacak. İlerde turizm denince sadece Eskişehir’in merkezi değil de, günü birlik de olsa, 1 gün de olsa tabiatla baş başa kalmak isterse, buralara gelebilirler. Amacımızda bu zaten Eskişehir’deki turizmi biraz daha yaymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Tabiat turizmi eylem planı çerçevesinde 4,5 Milyon TL’lik bir yatırım öngörüldü”
Selvi ayrıca yapılan yatırımlardan da bahsederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ayrıca tabiat turizmi eylem planı çerçevesinde 2016-2018 yılları arasında 4,5 Milyon TL’lik bir yatırım öngörüldü ve bu yatırımların yüzde 50’si gerçekleşti. Bunların büyük kısmı Musaözü Tabiat Parkı içerisindeki binalar ve diğer eklentilerle ilgili. Yatırımlar ve etkinlikler sürecek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz olarak bu etkinlikleri zaman zaman bizler düzenleyeceğiz, zaman zaman taleplerin gelmesi halinde diğer kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlemeyi planlıyoruz.”