Eski yöneticiler herşeyi açıklamıyor

Özkan Altıntaş

Türsab’ta kimin eli kimin cebinde bir türlü anlaşılamıyor. Bir bakıyorsunuz başkanın cebi bazı adayların cebinde, bir bakıyorsunuz adayların eli başkanın cebinde… Hatta yönetimde yer alan almayanın eli, cebi birbiriyle bağlantılı... Ortaya serilen şirketler ise tam bir Arap saçı…
Arka arkaya belgeler açıklanıyor. Ilişkiler ortaya dökülüyor ve 18 yıl boyunca Türsab’ta sergilenen karanlık oyunlar aydınlığa çıkarılmak isteniyor.
Ama bir türlü herşey açıklanmıyor. 

GERÇEKLER YERİNE KAFA KARIŞTIRILIYOR
Çünkü daha önce görevde olupta yeniden sylemiyle ortaya çıkanlar bu işler açıldıkça zor durumda kalacaklarını biliyorlar. Görev yaptıkları süre içinde attıkları imzaların arkasında duramıyorlar. Bu nedenle birlikte oldukları kişilere kendilerine dokunmayacak kadar bilgi veriyorlar. Aslında herşeyi onlar biliyorlar. Çünkü 10 yıl boyunca yönetimde olan kişi herşeyi bilir ve bilmek zorundadır. Ama ucu onlara dokunduğu için başka konularla kafa karıştırıyorlar.
Beklentimiz, içinde kendilerini de olduğu herşeyin açık ve seçik, söz verdikleri gibi “şeffaf” bir şekilde hemen açıklanmasıdır.
Diğer aday yönetimde yer almadığı için bu “sır” durumundaki bilgilere erişemiyor.
Bilenlerin ise artık açıklama zamanı geldi de geçti bile.
Döksünler evrakları ortaya ve varsa “kumpas’ı açıklasınlar diye bekliyoruz.

TURİZMİN GENÇLERE GÜVENMESİ GEREKİYOR
Türk turizminin tek bağımsız ve değişimden yana olan, yayın oranı turkiyeturizm’dir.
Bunu dik durarak ve bir çok kişinin tepkisini çeken doğru haberleri yaparak her zaman ispat etmiştir.
Turkiyeturizm.com dünyada koşarak giden ülkelerin yaptığı gibi gerçek turizmin yapılmasnı istiyor. “Genç ve dinamik bir kadro”nun, “yeni yüzlerin” Türsab yönetimine gelmesini destekliyor.
“Hastalık gibi” koltuğa yapışmanın ve “eskinin devamı olan” düzenin bitmesini istiyor.
Türsab’ın ileri ki dönemde vizyon sahibi, dünya görüşü olan, kendi işlerinde başarılı, çok dil bilen gençlerden oluşan yeni liderler yetiştirerek kaliteye ulaşmasını destekliyor.
Bunlar olduğu zaman Türsab’ın acetelerin hak ve menfaatlerini koruyacak gerçek kimliğine ulaşacağını düşünüyor. Türk turizminin artık yeni yetişen değerli genç turizm yöneticilerine güvenmesi gerektiğini biliyor.

BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Türsab tarafından hazırlanan "dedilerki… diyoruz ki…” adlı katalogda “turkiyeturizm.com’un haberleri kaynak olarak kullanılarak adaylar hakkında iddialara cevap veriliyor. Bu konuda hazırlanan katalogda kaynak olarak turkiyeturizm.com’un gösterilmesi ne kadar doğru haberler yapıldığının göstergesidir. Zaten mevcut başkan her fırsatta bizim turizmde herşeyi bilen ve izleyen “tek yayın” olduğumuzu tekrarlar. Bu bizim için gurur kaynağıdır. Ancak eksik olan şey, tüm bu uyarılara rağmen Türsab’ın acentelerin yanında olamayışının verdiği üzüntüdür.
Keşke bu katalogda yer alan bilgilere uyarılara dikkat edilse de Türsab sayesinde Türk turizmi düze çıkabilse diyoruz. Bu katalogda turkiyeturizm.com”a gösterilen güven için başkana teşekkür ediyoruz.

Gelelim kumpasa…
Şimdiye kadar yeniden diye ortaya çıkan arkadaşlara inanmadık. Çünkü hiç inandırıcı olamadılar. Konuşmalarında, açıklamalarında Türk turizmini yetirince tanımadıkları, hele acenteleri hiç tanımadıkları ortaya çıktı. Bunu biz söylemiyoruz. Acenteler söylüyor ve “Bunlar boş konuşuyor” diyorlar. “Kimseye söz hakkı vermiyorlar” diyorlar.
Acentelere proje üretmeyen, sadece skandallarla, ortamı gererek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.
Her açıklamada şaşırıyorum,.
10 yıldan beri oradaydınız. Yönetimdeydiniz. Ama ne yapıyordunuz?
Neden yapmadınız?
Bugün mü aklınıza geldi?
O bunu yaptı, şu bunu yaptı. O kötü bu iyi diyerek nereye varılır.
10 yıldır hiçbir şey yapmadığınız ortaya çıktı.
Bakalım seçilince yapacak mısınız?
Yoksa eski hamam, eski tas yeniden devam mı?
Herkesi inandırmanın yolu gerçekten şeffaf ve dürüst olmaktır.
Dökün gerçek taşları ortaya da herkes öğrensin.
İlk yaptığım röportajdaki sorumu tekrarlıyorum.
Elinizde bulunduğuna emin olduğum, üzerinde sizinde imzanız olan, belgeleri açıklayın.
Herkes doğruyu öğrensin.
Aksi takdirde mevcut başkana aklanma fırsatı veren bir operasyonun parçası olmaktan kurtulamazsınız.