Erdal Özyağcılar'a Altın Portakal'da Onur Ödülü' verildi

Altın Portakal Film Festivali Jürisi tarafından Onur Ödülü' Türk Tiyatro ve Sinemasının usta oyuncusu Yeşilçam filmlerinin unutulmaz yüzü Erdal Özyağcılara verildi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
KONYAALTI/ANTALYA
- 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali' Sinema ödülleri töreninde Film Festivali Jürisi tarafından Türk Tiyatro ve Sinemasının usta oyuncusu Yeşilçam filmlerinin unutulmaz yüzü Erdal Özyağcılara verildi.Usta oyuncuya ödülünü Antalya Valisi Hulusi Şahin ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek verdi. 

DÜNYAYA YENİDEN DÜNYAYA GELSEM YİNE ÜLKEMDE OYUNCU OLURDUM
Erdal Özyağcılar dışında,Antalya Altın Portakal Onur Ödülü Altın Palmiye Ödüllü Şerif Gören, Şerif Gören'e ödülünü müzisyen ve sinema oyuncusu Emra Altuğ verdi. Onur Ödülü Işıl Yücesoy ''a verildi. Işıl Yücesoy 'a ödülünü sinema oyuncusu Tuba Büyüküstün verdi.  Bir Onur Ödülü alan usta oyuncu Selçuk Yöntem verildi.Selçuk Yönteme ödülünü Sinema oyuncusu Mehmet Aslantuğ verdi. En son onur ödülü verilen oyuncu ise Müjdat Gezen oldu. Müjdat Gezen belinde oluşan rahatsızlık nedeni ile ödül törenine katılmadı.

Onur Ödülleri töreninde konuşma yapan usta sinema oyuncusu Erdal Özyağcılar,55 sanat yılımda 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde onurlandırılmasında mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Erdal Özyağcılar,'' Sinemada 55'nci yılımda beni Onur Ödülü ile taçlandırılmasında onur ve mutluluk duydum. Dünyaya yeniden gelsem yine  ülkemde oyuncu olurdum. Yine oyuncu olurdum.'' dedi.

BAŞKAN BÖCEK;ÇOCUKKEN PAMUK TARLALARINDA SİNEMA FİLMLERİ ANONSU YAPARDIM 
Sinema ile çok küçük yaşlarda tanıştığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çocukken okuldan çıkışta 1960'lı yıllarda Açık Hava Sinemalarında gösterime giren filmlerin anonslarını pamuk tarlalarında çalışan pamuk toplama işçilerine  yaptığını ifade etti. 1965 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali  kortejine at arabası ile katıldığını belirten Bakan Muhittin Böcek,'' Altın Portakal demek benim için  çocukluğum, çocukluk hayallerim, gençliğim ve at arabası ile sanatçıları görmek için at arabası ile korteje katılmak demek. Festival Mottosun da olduğu  Sinema Hepimizin hikayesi.Sinema demek ;Yesilcam demek. Bu Meşaleyi ilk yakan ve festivali başlatan şehrimizin belediye Başkanı Dr. Avni Tolunay'a Allah'tan rahmet diliyorum. Saygı ve rahmetle anıyorum.'' ifadesinde bulundu.

Manşetler

Rize lezzetleri Gastronomi Günleri’nde tanıtılıyor
Erdal Özyağcılar'a Altın Portakal'da Onur Ödülü' verildi
Ucuz biletin simgesiydi: Dev havayolu şirketi iflas ediyor
İstanbul'da ev almak hayal oldu: Fiyatlar 12 milyon liraya dayandı
Pahalı elektrik otellerin kışın açık kalmasını zorlaştırıyor
İmecik köyü, Köy Turizmine açılmaya hazır
Altın Portakal Film Festivali sanatçı korteji ile başladı
Turistler, şikayetlerini 'tatilimiz bitiyor' diye yargıya taşımıyor
Turizmin yeni cazibe merkezi Kula'dokya'
Balon turizminde 9 ayda 700 bin yolcu taşındı