Engellilerin engeli kaldırıldı Konyaaltı'nda denizle buluştu

Antalya’da engelli bireyler bu yaz da deniz keyfini Konyaaltı Sahili’ndeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Plaj’da çıkarıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya’da engelli bireyler bu yaz da deniz keyfini Konyaaltı Sahili’ndeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Plaj’da çıkarıyor. Antalya’da yaşayan ya da şehir dışından tatil için kente gelen engelli vatandaşların rahatlıkla denize girebileceği Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Plajı, sıcak yaz günlerinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Asansör,Kabin ve  Rampa Platformu

Konyaaltı Sahili’ndeki Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Plaj’da, fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, asansör sistemi, şezlonglar, duşlar ve özel soyunma kabinleri bulunuyor. Engelli bireyler cankurtaran ve görevli personel yardımıyla asansör sistemi ya da özel rampalı platform ile kolay bir şekilde denize girebiliyor. Plajdan tüm yaş grubundan engelli bireyler ücretsiz faydalanabiliyor. Güneşin ve denizin tadını çıkaran engelli bireyler bu hizmetten oldukça memnun.

Konforlu ve Kolay

Plajda rahatlıkla denize girebildiğini ifade eden Zeynep Kubilay, “Buraya severek her yaz geliyorum. En başta engelli araç park yeri olması bizlere büyük kolaylık, akülü sandalye kullanıyorum ve rampalı platform sayesinde rahatça sahile iniliyor. Şezlongları, asansör sistemi ve duşları bizlere uygun ve kolaylık sağlıyor. Personel bizimle yakından ilgili. Çok memnunum” diye konuştu. Yürüme engeli bulunan Tayfun Jüpiter, 3 yazdır plaja geldiğini söyleyerek, “Engelsiz plaja gelmekten çok mutlu oluyorum” diye konuştu.

Manşetler

Yıldız Dağı Kayak Tesisleri Ziyaretçi Akınına Uğradı
Meteoroloji haritayı paylaştı, İstanbul'a lapa lapa kar geliyor
Tren istasyonunda izdiham çıktı: 18 kişi hayatını kaybetti
Air Canada, tüm filosunda hızlı ve ücretsiz WiFi sunuyor
Altınbeşik Mağarası'nı yılda 200 bin turist ziyaret ediyor
Uzak Doğulu turistler denize elbiseleriyle giriyor
Antalya'da otel çalışanlarının kira isyanı
Almanya, Türklere neden vize vermediklerini açıkladı
Ünlü otel zinciri iflas etti: Yüzlerce çalışan işten çıkarılacak
Japon devi ANA İstanbul Havalimanı'na uçuş yapacak