Endonezya'da uçağa inek çarptı

Endonezya'da Merpati Nusantara Airlines’a ait bir Boeing 737- 141 yolcusuyla piste iniş yaparken aniden koşarak önüne çıkan ineğe çarptı.

Ünal Başusta-Türkiye Turizm Dış Haberler


MERAUKE- Merpati Nusantara Airlines’a ait bir Boeing 737 141 yolcusuyla iniş yaparken aniden koşarak önüne çıkan ineğe çarptı.
Güneybatı Papua’da Merauke havalimanında masraflı olduğu gerekçesiyle çevresi tel örgülerle korunmamış piste ineğin koşarak girmesi nedeniyle kaza meydana geldi. Aniden piste giren bir inek iniş yapan uçağın motoruna çarptı.

Civardaki köylerden havalimanına girdiği anlaşılan ineğin uçağın sol motoruna çarparak hasar yaptığı rapor edilirken ineğin akibetinden haber yok.

Havalimanı yöneticileri pistlerin uçakların seferlerine yakın zamanlarda görevliler tarafından korunduğunu ve köylülerin devamlı olarak ciddi bir şekilde uyarılığı şeklinde savunma yaptılar.
Meraukedeki hava alanına günde 20 sefer yapılırken milyonlara mal olan uçaklarda oluşacak hasar ve can kaybının göz ardı edilerek çok daha ucuza mal olacak tel örgülerle korunmamasının ibret verici olduğu bildirildi.




İNEK-UÇAK ÇARPIŞMASI KAZALARI BİTMİYOR
Ülkede ineklerle uçakların çarpışması bir ilk değil. Tsunami sırasında  Banda Aceh, Sumatra hava alanına yardım taşıyan bir B-737 uçağı da inişte bir ineğe çarparak iniş takımları hasar görmüştü. Olay hava alanının bir müddet kapanmasına ve yardımlarında sekteye uğramasına neden oldu.

Diğer bir inek kazasıda Lagosta 2005 yılında Air France uçağının başına gelmiş ve şans eseri bu kazadada inek hariç kimseye bir şey olmamış uçakta hasar görmemişti.

Endonezya'da havacılık ve uçuş güvenliği için linki tıklayın

https://www.turkiyeturizm.com/author_article_print.php?id=15als-dont-mix/

UÇAK KARŞILAMA HEYETİNİN ÜZERİNE İNDİ: 1 ÖLÜ

 

CAKARTA-Endonezya'da küçük bir yolcu uçağı pistten çıkarak uçaktaki yetkilileri karşılamak için bekleyen heyete çarptı. Kazada heyetteki 1 kişi hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, ülkenin doğusundaki Batı Papua bölgesinde yer alan Sugapa havalimanında meydana gelen kazada, uçaktan inecek yetkilileri bekleyen birisinin de ağır yaralandığını belirtti.

Uçaktaki 15 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Dünyanın en güvensiz uçuş şartlarına sahip olan Endonezya'da havacılık emniyetindeki boşluklar nedeniyle sık sık bu tür kazalar meydana geliyor.

Pazartesi günü 141 kişiyi taşıyan Boeing 737 tipi uçak ülkenin doğusundaki Merauke havaalanına inişinde pistte dolaşan bir ineğe çarpmıştı. Uçakta yaralanan olmamış ancak uçağın sol motoru hasar görmüştü.

HAYVANLARLA ÇARPIŞAN UÇAK ÖRNEKLERİ














 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler