En yaşlı Kore gazisi Kara'nın savaş anıları kitaplaştırılacak

Manavgat Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Kayar, Manavgat'ta 10 yıl önce 9 Kore gazisinin kayıtlı olduğunu bugün ise sadece iki gazinin kaldığını söyledi.

ABDDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ ANTALYA- Antalya Manavgat Gaziler Derneği, hayatta olan Kore gazilerinin hatırlarını kitap haline getireceğini bildirdi. Manavgat Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Kayar, Manavgat'ta 10 yıl önce 9 Kore gazisinin kayıtlı olduğunu bugün ise sadece iki gazinin kaldığını söyledi. Derneklerine üye 72 Kore, Kıbrıs ve terör gazisinin bulunduğunu belirten Kayar, bunun 42'nin Kıbrıs gazisi olduğunu söyledi.
Derneklerine üye en yaşlı gazi Yusuf Mehtap'ın geçen sene 92 yaşında vefat ettiğini kaydetti.  Şu anda Türkiye'nin ve Antalya'nın en yaşlı Kore gazisinin 93 yaşındaki Sideli Mehmet Kara olduğunu belirten Kayar, '' E n yaşlı Kore gazimizin hali hazırda sağlığı çok iyi. Hafızası mükemmel. Kore'ye gitme ve savaş anını halen dün gibi hatırlıyor ve anlatıyor. Covıd 19 nedeniyle evden dışarı çıkmıyor. Covıd 19'dan önce Kore hatıralarını kayıt altına almak için kamera ve ses kayıt cihazı kullanıyorduk. 93 yaşındaki gazimize Güney Kore'de de tarih okuyan öğrenciler kendisini görmeye geliyor ve savaş anlarıyla ilgili röportaj yapıyorlardı. Bizde hayatta olan değerlerimizin hatıralarını kayıt altına alarak kitap haline ve belgeselini yapmak için çalışıyoruz. Karona virüsü olmasaydı. Güney Kore'den kendisini ziyarete gelecek olan 5 öğrenci vardı. Covıd 19  buna engel oldu. Çanakkale'de Anzak koyuna gelen Avustralyalı ve Yeni Zelandalı gençlerin dedelerinin hatıralarına göstermiş olduğu saygı ve sevgi bize ilham kaynağı oldu. '' diye konuştu.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası