En çok Ukraynalılar geliyor

Kiev Post Gazetesi, geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında en çok artışın Ukraynalılarda görüldüğünü bildirdi.

KİEV- Kiev Post Gazetesi, geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında en çok artışın Ukraynalılarda görüldüğünü bildirdi.

Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de çıkan gazete “Türkiye yeni cennetimiz” başlığı altında yayımladığı haberde, bu artışın hızlanarak süreceğini bildirirken dikkatleri uçakla gerçekleştirilecek olan yolculuklarda ortaya çıkabilecek sıkıntılara çekti.

2007 yılında 590.000 Ukraynalının Türkiye’ye gittiğini yazan gazete, bu rakamın 2005’e göre %22’lik bir artışı gösterdiğine işaret etti.

2008 yılı için şimdiden talep patlaması kaydedildiğini bildiren gazete, uçak sayısının yetersiz kalabileceğine dikkati çekti.

Haberde, Ukrayna’da faaliyet gösteren Adore Tour sahibi Ali Altunbaş’ın “Ukrayna’da faaliyete başladığımızda haftada 20 uçuş yetiyordu. Bu sene bu sayı haftada 40 ila 50’yi bulacak.” şeklindeki sözlerine de yer verildi:

Bu ifadeyi destekleyen bir açıklama da Karya tours’dan geldi: “Çoğu Türkiye yolcusu olmak üzere, müşteri sayımızda % 40’lık bir artış kaydettik.”

Türkiye’nin turist sayısını 2007’de bir önceki yıla göre %18 artırmayı başardığına dikkati çeken gazete, Türkiye'ye gelen turistler arasında en büyük artış oranının Ukraynalı turist sayısında görüldüğünü yazdı.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası