Emin Çakmak: Türsab Türkiye’yi 5 ilden ibaret sanıyor

Türsab Hepimizin Başkanı Emin Çakmak’ın “Ortak Akıl’ buluşmalarında ’yolsuzluk’, ‘adaletsizlik’, ‘hac-umre sorunları’ ve ‘acente kayırma’, ‘ilgisizlik’ öne çıktı.

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
GAZİANTEP / NİZİP-
‘Türsab Hepimizin’ ekibiyle Gaziantep’te Tuğcan Hotel’de Nizip’te İkinci Bahar Lokantası’nda acentelerle buluşan Türsab Hepimizin platformu başkanı Emin Çakmak, Türsab’ın 18 yıldanberi kabuğunu kırıp acentelerin yanına uğramadığını ve turizmi oturduğu yerden yönetmeye çalıştığını belirterek “Türkiye’yi 5 ilden ibaret sanıyorlar” dedi.

Emin Çakmak bugüne kadar yaptıkları “Ortak Akıl’ toplantılarında acentelerin’yolsuzluk’, ‘adaletsizlik’, ‘hac-umre sorunları’ ve ‘acente kayırma’, ‘ilgisizlik’ şeklndeki şikayetlerinin öne çıktığını belirterek şöyle devam etti:

ACENTELERİ KORUYAN, KOLLAYAN BİR TÜRSAB ISTIYORUZ
“Geçen seçim döneminde Türsab Hepimizin ekibi olarak bütün Türkiye’yi gezerek 9 bini aşkın acentemizi ziyaret ederek kendilerine bir çam fidanı armağan ettiğimizde uyandılar ve yola çıktılar. Şimdi ise büyük görev acentelerde. Gelin fedakarlık yapın, 24-25 Şubat’ta Türsab Genel Kurulu’na katılarak oylarınızı kullanarak 18 yıldanberi kanbur gibi taşıdığınız eski isimlerden, yüzlerden kurtulun. Yeni, dinamik ve her zaman acentelerin yanında olan, onları koruyan, kollayan bir Türsab yönetimi için herkesi oy kullanmaya çağırıyoruz” dedi.

50 YILLIK TÜRSAB’I KURTARMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Türsab Hepimizin Başkanı Emin Çakmak, geçen kongrede oy veren 1069 acentenin kendilerine verdiği sorumluluk duygusu ve Türk turizmini, özellikle Türsab’ı günümüze taşıyan duayen turizmcilere karşı minnet borcunu ödemek için yola çıktıklarını belirterek şöyle devam etti: “Türk turizminin duayenleri bizlere emanet ettikleri 50 yıllık geçmişi olan Türsab’ı bu halde görmekten üzülüyorlar. Biz onlarla aynı ortak değerleri paylaşıyoruz. Türsab’ın artık ehil ve acentelere hizmet eden ellere bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Türsab’ın kişilerin değil üyelerinin menfaatine çalışan, demokratik, şeffaf, adeletli ve dürüst bir yönetime kavuşması gerektiğini biliyoruz. Bu anlayışla bizlerde Türsab Hepimizin diyerek emanete sahip çıkarak yola çıkıp 81 ilde acentelerle buluşarak “Ortak Akıl” toplantıları düzenliyoruz. Kültür ve tarihimize sahip çıkarak gelenek nesillere namuslu bir Türsab bırakalım istiyoruz. Geleceğimizi kurtaralım. Türsab sizin varlığınızla birlik haline gelmiş. Sizinle büyümüş, ama koltuğa oturan kişiler sizleri unutmuş. Artık kaderimize mahkum olmayalım.”

DERTLER BÜYÜDÜ, 300 PROJE ORTAYA ÇIKTI
Emin Çakmak 2013 yılındaki kongrede Türsab başkan adayı olduğunda 85 proje sunduklarını, 2015’te acenteleri tek tek gezerek dinleme sonucu proje sayısının 154’e çıktığını belirterek “Günümüzde ise dertler gidirek büyümüş. Türsab yönetiminin görevini yapmaması sonucu ihmal edilen acentelerin dertleri çoğalmış ve proje sayımız ikiye katlandı. En az 300 proje ortaya çıktı. Türsab bu kadar yıldır acenteler adına hiçbir teşvik almamış. 50 yıla yaklaşan geçmişiyle böyle bir kuruluşun acenteleri iyileştirme ve onlara destek olma adına adına teşvik almaması içler acısıdır” şeklinde konuştu.


ACENTELER HAC-UMRE’DEN YAKINDILAR
Toplantılara katılan acetenteler hac-umre’de yaşanan adaletsizliklerden bıktıklarını belirterek şikayetlerini şöyle dile getirdiler: “300 dolara aldıkları bileti 700 dolardan bizlere satarak sırtımızdan geçindiler. İçinde çaput bulunan 10 dolarlık çantaları 80 dolara sattılar. Hepsi sırtımızdan geçinmek için hac-umreye kaydılar. Hac umredeki kontenjan sorunun çözmek için işlerine gelmediği için kıllarını kıpırdatmadılar. Adam kayırmacılık yaptılar. Bu yüzde 60 ve yüzde 40 kontenjan nedir? Devletin görevi ticaret yaparak acentelere karşı haksız rekabet yapmak mıdır? Bu bir turizm faaliyetidir ve turizmciler yapmalıdır. Biz Diyanetten gelen şikayetleri duyuyoruz. Türsab yıllardır hac-umre eziyetini çözmek için gayret göstermiyor. Sadece birilerinin menfaatini düşünüyor.”
 

Manşetler

Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti
Guext'te CoffeeXperience usta baristaları belgelendiricek