Eğirdir turizmin gözdesi

Öger Tur, yayımladığı 2008 kültür turları katalogunda Eğirdir'e 2 sayfa yer verdi. Öger Tur, Eğirdir'i triatlon sporları ve yürüyüş parkurlarıyla ön plana çıkardı.

ISPARTA -Isparta'nın Eğirdir ilçesi turizm şirketleri tarafından keşfedilmeye başlandı. Avrupa'nın önde gelen tur operatörlerinden Öger Tur, yayımladığı 2008 kültür turları katalogunda Eğirdir'e 2 sayfa yer verdi. Öger Tur, Eğirdir'i triatlon sporları ve yürüyüş parkurlarıyla ön plana çıkardı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl "İlçemiz, doğa güzellikleri ile iç içe bir bölgedir. Ayrıca bu yıl 6. sını gerçekleştireceğimiz Eğirdir triatlon sporları turnuvasını ilk defa uluslar arası düzeyde yapacak olmamız Eğirdir Turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır." dedi. Şengöl, Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz ile Eğirdir'in tanıtımına katkı sağlayan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Çetin Meydan'a teşekkür etti.

 

Eğirdir MYO Müdür Yardımcısı Çetin Meydan da, ilçenin her yıl ağustos ayında düzenlenen 'Eğirdir Triatlon Turnuvası'nın tanıtımı yapıldığı takdirde yerli ve yabancı turistin bölgeye akın edeceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl 20 ülkeden 150 kişinin turnuvalar için Eğirdir'e geldiğini belirten Meydan, "Önümüzdeki sezon uluslararası Triatlon Federasyonu kontrolünde yapılacağı için daha çok katılımın olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

 

Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz ise, bölgenin güçlü bir potansiyeli olduğunu belirterek, turizm sektörünün deniz ve plaj tatilinin dışında farklı alternatifler aradığını aktardı. Yavuz, "Eğirdir, yürüyüş parkurları ve doğa güzellikleriyle ön plana çıkan çok ideal bir bölge olduğu için programımıza dâhil ettik." dedi. Yavuz, hazırlanan 2008 katalogunun merkezi Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki 13 bin seyahat acentesine dağıtıldığını belirtti. Bu sayının yılsonuna kadar 60 bine çıkarılacağını söyleyen Yavuz, şöyle devam etti: "Şu anda duyurularımızı henüz tamamlamadığımız halde mart ayına 10 kişilik küçük bir grup rezerve yaptırmış bulunmaktadır. İlginin artacağını düşünüyoruz."

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu