Egemen Bağış merkeze çekildi

2019'da Çekya Büyükelçisi olarak görevlendirilen Egemen Bağış, beş yıl sonra koltuğu Metin Feyzioğlu'na bıraktı ve merkeze çekildi.

ANKARA - 2019'da Çekya Büyükelçisi olarak görevlendirilen Egemen Bağış, beş yıl sonra koltuğu Metin Feyzioğlu'na bıraktı ve merkeze çekildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu yılın temmuz ayında yeni büyükelçilere görevlerini tebliğ etmişti.

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verilmişti. Mevcut Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ise merkeze çekilmişti. Söz konusu atama kararları resmileşti. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi de Metin Feyzioğlu oldu. 

Son dönemde Dışişleri geleneklerinin dışına çıkılarak siyaset kökenli büyükelçiler atanıyor. Bu atamaların simge isimleri arasında yer alan Bağış, 20 Eylül 2019'da Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmişti.

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ve kendisine ait olduğu iddia edilen "Bakara, makara" sözleri ile biliniyor.

Bağış'ın, gazeteci Metehan Demir’le arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarında "Ben her cuma bir ayet sallıyorum. Google’a ayetleri sor, oradan salla bir tane gitsin. Bu sabah beşte çaktım bir tane. Bu Bakara iyi makara" dediği gündeme gelmişti.

Bağış son olarak yakın zamanda bir kez daha söz konusu kaydın montaj olduğunu ileri sürmüş ve "Dünyanın en büyük ses laboratuvarı Londra’dadır. Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanarak, birleştirildiği bilimsel olarak orada da tescillenmiştir" iddiasında bulunmuştu. 

Manşetler

1700 yıl önce Hz. İsa’nın varlığı tartışılan, İznik
Egemen Bağış merkeze çekildi
Antalya'da 101 sanatçı, 101 sergisi açıldı
Likya Medeniyetleri Varlıklarının kalbi Demre'dir
14. Antalya Kitap Fuarı'nın teması '' İnsan Olmak''
BBC'de tasarruf, 155 kişinini işine son verildi
Balkanlar ve Çevre Dost Ülkeler Diplomatları İstanbul'da Buluştu
TatilBudur 2024 yılını yüzde 40 büyüme ile kapattı
Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu