Egeli işadamları Avrasya ile

Avrasya'lı 12 ülkeden 400 işadamı Ege ve Batı Akdeniz Sanayi ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) üyeleriyle bir araya geldi.

İZMİR -Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu( TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü programına katılmak üzere Türkiye'de bulunan Avrasya'lı 12 ülkeden 400 işadamı Ege ve Batı Akdeniz Sanayi ve İşadamları Federasyonu(ESİDEF) üyeleriyle bir araya geldi.

TUSKON tarafından düzenlenen ve Avrasya coğrafyasını kapsayan dış ticaret organizasyonlarının ikincisinde, 300'ü Egeli bin 500 Türk iş adamı, bölge ülkelerinden gelen 383 firma adına katılan 400'ün üzerinde işadamı ile görüştü.



Dünyada değeri ve önemi hızla artan enerji kaynaklarının bölge ekonomilerini giderek daha da zengin ve cazip hale getirdiğine dikkat çeken ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, tarihi İpekyolu'nu da içine alan geniş Avrasya bölgesinin ekonomik potansiyeli ile dünyanın yükselen ekonomilerinden biri haline geldiğini belirtti. Ramazan Davulcuoğlu şu bilgileri verdi: " Rusya'dan Kazakistan'a Avrasya coğrafyası Türk iş dünyasının etkin olduğu bir alan. Bu ülkeler ile henüz gerçek potansiyeli yansıtmasa da ciddi ticari ilişkilerimiz var. Özellikle Türk müteahhitlik firmaları bu coğrafyada çok etkin ve ciddi bir güven oluşturmuşlar. Tarihi ve coğrafi yakınlık ticareti kolaylaştırıyor. Federasyonumuz üyesi iş adamları ciddi bağlantılar kurdular. KOBİ ağırlıklı üye profilimizin bu ve benzeri organizasyonlar ile dış ticarette her geçen gün daha iddialı olduğunu görmek, amacımıza ulaştığımızı göstermesi bakımından önemli."

 

KOBİ'lerin dış ticaret etkinliklerini artırmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu özellikle KOBİ 'leri dış ticaret ile tanıştırmada, TUSKON düzenlediği ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın desteklediği 'Dış Ticaret Köprüsü' organizasyonlarının büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Ramazan Davulcuoğlu, Avrasya ülkelerinin Türk KOBİ'lerinin rekabette zorlanmayacağı coğrafya olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi: " 1990 yıllar ile birlikte özellikle Doğu Avrupa, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri'ne yönelen Türk işletmeleri adı geçen pazarlara rakiplerine göre daha erken girseler de, bu ülkelerde büyük varlık gösteremediler. Pazarı sonradan keşfetmelerine rağmen Batılı ve Uzakdoğulu firmalar ağırlıklarını hissettiriyorlar. Dünya devleri bu pazarda yerlerini her geçen gün sağlamlaştırıyor. Ancak her şeye rağmen Türk firmalarının şansı devam ediyor. Bazı sektörlerdeki başarılı işler Türk firmalarına yönelik güven atmosferi oluşturuyor. "

 

Toplantıya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna katıldı.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası