Dünya turizm pastası küçüldü, pay alma mücadelesi büyüdü

Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya: Antalya bir taraftan “fiyat/hizmet” performansında son yıllarda adeta rakip tanımazken diğer taraftan daha nitelikli bir turizm yapabilmenin yollarını da aramayı sürdürüyor.

FİKRİ TÜRKEL
ANTALYA-
Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Spa Otelleri ile Azure Villaları, Cornelia Golf Club, Cornelia Sport Club, NEST Uluslar arası Kongre ve Fuar Merkezi’nden oluşan Cornelia Grubu, Antalya ve Belek bölgesinde, turizmcilerin çalışmaları ve hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Turizm pastası, Pandemi nedeniyle büyük ölçüde daraldı. Pastadan büyük pay alanlar da şimdi bu yüzden çok daha sıkıntılı bir süreci yaşıyorlar. Küçülen pastadan pay almak isteyenler şimdi, aldıkları tüm salgın önlemlerini misafir sayısına tahvil edebilmek adına mücadele veriyor. Türkiye’nin, özellikle Antalya ve Belek bölgesinin, Portekiz, İspanya gibi ülkelerde salgın nedeniyle yaşanan sıkıntıları şimdi bir Turizm başarısına çevirme zamanı” dedi.

ŞIMDI TÜRKIYE’YI AVRUPA’YA ANLATMA ZAMANı

Cornelia Otelleri olarak biz ve Antalya bölgesinde ki turizm tesisleri fiyat artışına gitmedi diyen Zafer Alkaya; “Pandemi sonrası, hem yerli misafirlerimizin hem yabancı misafirlerimizin kendilerini güvende hissedecekleri tatil hizmetini sunuyoruz. Şimdi, bunu dünyaya, özellikle Avrupa’ya anlatma zamanı. Bu tedbirler içerisinde biz bir kere güveni en önemli tedbirler içine oturttuk. En önemli eksende güven var. İnsanların güvenli bir şekilde tatil yapacaklarına inanacakları bir sistemi kurduk. Kaliteden hiç ödün vermeden, kaliteyi hiç aksatmadan güvenli bir tatil için Cornelia grubu olarak hem bizim hem de tüm Antalya ve Belek bölgesinin atılmış adımları var. Almış aldığımız önlemler içerisinde Odaların hijyeninden ortak kullanım alanlarına kadar her şeyi kapsayan çok önemli bir güvenlik ve hijyen sürecini yönetiyoruz şu anda turizmciler olarak” şeklinde konuştu.



IÇ PAZARDAN VILLA VE SUIT REZERVASYONU GELIYOR

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, daha izole olduğu için Azure Villaları, Suitler, Villa tipi odalar ve Göl evlerine ilginin şu anda kendilerine gelen sorulardan anlaşıldığı kadarıyla çok fazla olduğunu söyledi. Bayram için villa ve suit rezervasyonlarını kapatmak üzere olduklarını açıklayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Rusya, Kazakistan, Türki Cumhuriyetleri gibi ülkeler başta olmak üzere Villa ve suitlere rezervasyon çok iyi gidiyor. İç pazarda, önceden bu kadar fazla talep almazdık, standart odalar daha fazla tercih edilirdi ama iç pazarda da çok yoğun villa ve suit rezervasyonu geliyor” şeklinde konuştu.



BELEK BÖLGESI, PANDEMI SONRASı TATIL TURIZMI IÇIN HAZıR

Türkiye’de turizmin kalesi olarak kabul edilen Antalya ve özellikle en çok tercih edilen bölgelerden Belek bölgesi, Pandemi sonrası tatil turizmi için hazır. Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otel ile Azure Villaları, Cornelia Golf Club, Cornelia Sport Club ve NEST Uluslar arası Kongre ve Fuar Merkezi’nden oluşan tesisleriyle Cornelia Grubu, yeni tatil dönemi için yapılan hazırlıkları açıkladı.. Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Biz Antalya turizmcileri 2014 yılını her zaman baz almışızdır çünkü Antalya en parlak yıllarını 2014 yılında yaşadı. 2015 yılında, Rusya’da ki ekonomik kriz nedeniyle beklentinin altında bir dönem yaşandı. 2016 yılı yine Rusya ile ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle sıkıntılı bir yıl oldu. Diğer pazarlar yetmedi. Bizim 3 Ana Pazarımız vardı; Rusya, Almanya, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkeleri ve buna son zamanlarda golf pazarıyla birlikte İngiltere eklendi. Önemli ölçüde İngiliz turist almaya başladık. Ve bizden her ne olursa olsun, hiçbir koşulda vazgeçmeyen Ukrayna dördüncü sıraya geldi. Bu pandemi döneminde de Ukrayna’dan hatırı sayılır bir turist aldık. 2017 bizim için tam bir yenilenme dönemi oldu. 2018 toparlanma başladı ve çok güzel rakamlara ulaşmaya başladık.” dedi.

2020’YE REKORLARI ALT ÜSTEDECEĞİMİZ YIL OLARAK BAKIYORDUK

2019 ise 2014’ü çağrıştıran, yaklaşan çok parlak bir yıldı diyen Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Rakamlarımız çok tatmin ediciydi. Dolayısıyla, 2020’ye rekorları alt üst edeceğimiz bir yıl olarak bakıyorduk. Gerçekten 2014’ü de geçeriz. Tarihin rekorlarını kırarız 2020’de diye düşünürken,Pandemi yaşandı” şeklinde konuştu.

Antalya için rakamsal bilgiler veren Zafer Alkaya; “Mesela, 2018 Ocak ayında 90 bin 835 Turist gelmiş Antalya’ya. 2019’da bu rakam 139 bin 307’ye çıkmış. Yani Pandemi yokken, Ocak ayında rakamlar fırlamış ve bize 2020 için çok umut vermişti. 2018 Şubat ayında 101 bin Turist varken Antalya genelinde, Şubat 2019’da bu rakam 152 bine çıkmış. Mart 2018’de 264 bin turist gelmiş, 2019’da her şeye rağmen 279 bine çıkmış. Nisan ayında 2018’de 687 binken 2019’da 954 bine çıkmış. 2020 yılında Ocak ayında bir hareketlenme 250 bin civarında bir turist. Şubat ayında 200 bin civarında bir turist ama daha sonra pandeminin tüm dünyada ki süreci bize de yansıdı. 2020 yılının Nisan ayında tamamen kapanma dönemine girdik” dedi.

ANTALYA’YA GÜNDE 19-20 BİN RUS TURİST İNİYOR

Rus uçuşlarının açılmasıyla Rusya pazarının açıldığını anlatan Zafer Alkaya; “Haziran 2021 Rusya uçuşlarının açılmasıyla Rus pazarı hemen kendini gösterdi. Rus uçakları arka arkaya Antalya’ya inmeye başladı. Günde 19-20 bin arası Rus turist Antalya Havalimanına inmeye başladı. Bunlar önemli rakamlar. Tabii, sadece Rus pazarı Antalya ve Belek bölgesi için yeterli olmuyor. Beraberinde, Ukrayna ve İngiltere pazarının da bu yıl aynı iyi performans göstermesi şart. Ruslar Antalya’yı çok özlemişler. Öncelikle, başka bir destinasyona yönelmediler ve ısrarla Türkiye uçuşlarının açılmasını beklediler ve açılır açılmaz Antalya’ya gelmeye başladılar” dedi.

ALMANLAR VE YÜZDE YÜZ SAĞLıK KOŞULLARı BEKLIYORLAR.
Zafer Alkaya, Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarı hakkında da bilgi verdi ve şunları söyledi: “Almanya hava ulaşımı baştan beri açıktı ama istediğimiz oranda Alman turist alamadık. Pandemi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor Almanlar ve yüzde yüz sağlık koşullarının oluşmasını bekliyorlar. Charter’larla Almanya’dan da Antalya’ya bu süre içerisinde geldi Almanlar ama yeterli değildi. Zaten bizi tehlikeli ülke konumundan da çıkardılar. Oradan da turist almaya başladık. Diğer önemli bir Pazar olan İngiltere ile ilgili soru işaretleri sürüyor. Amber listelerine girebilirsek şayet uçuşların başlayacağını düşünüyoruz. Ukrayna, hiç bırakmadı bizi. En zor dönemlerde dahi gelmeye devam ettiler. Ukrayna pazarında ki problem, daha fiyat odaklı olmaları. Daha lüks otellere yönelimin düşük olması. İngiltere pazarının açılması şart. Özellikle, golf pazarı için İngiltere pazarı önemli. Belek bölgesinde oteller, 55-60 bin oyun noktasına gelmişlerdi. Golf turistini düşünürsek hem kişi başı harcama oranları hem de sayı olarak önemli rakamlar elde ediyorduk”.

DOĞU AVRUPA PAZARI ANTALYA’DAN VAZGEÇMEDİ.

Antalya ve Belek bölgesinde turizmin hareketlenmeye başladığını açıklayan Zafer Alkaya; “ Bir diğer sadık pazarımız Doğu Avrupa Pazarımız. Onlar da asla Türkiye’den vazgeçmediler. Sırbistan, Polonya, Romanya, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan, buralardan az veya çok turist akışı sürdü ülkemize. Bu anlamda, Doğu Avrupa Pazarı da önemli bir turizm geliri elde etmemize sebep oldu. Bir yükselen değer de Bulgaristan. Bulgaristan’dan da son haftalarda önemli ölçüde turist almaya başladık. Yine, BDT ülkeleri olarak adlandırdığımız Kazakistan, Türki Cumhuriyetleri gibi ülkeler de önemli bir akış içerisinde. Özellikle, Kazakistan bayağı önemli grupları Antalya’ya yönlendirdiler. Hatırı sayılır Kazak turisti de şu anda Antalya’da ağırlıyoruz. Tabii, hedeflere ulaşmak için tüm pazarlarımızın açılması gerekiyor” dedi.

ÇOK İYİ BİR TURİZM ÜLKESİ OLDUĞUMUZU ANLATMALIYIZ.

Antalya’nın dünya turizm pazarı düşünüldüğünde dünyanın en iyi hizmetini veren bir Turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Biz çok iyi bir turizm ülkesiyiz. Ürün ve hizmet kalitesinde ulaştığımız nokta ile bunu tescil ettik. Özellikle de turizmin başkenti Antalya bir taraftan “fiyat/hizmet” performansında son yıllarda adeta rakip tanımazken diğer taraftan daha nitelikli bir turizm yapabilmenin yollarını da aramayı sürdürüyor. O halde bizi gerçekten çok yoran bu talihsiz süreçten olabildiğince tez zamanda kurtulup turizm hareketimizi bir şekilde başlatabilmekten öte bir çaremiz yoktur. Bunun için ise Portekiz örneğinde olduğu üzere yapmamız gereken şeyler bellidir. Söylediğimiz gibi pasta küçülmüş ama pay alabilme mücadelesi aksine çok büyümüştür. Zaten öteden beri bizim aldığımız pay da gözü olanlara şimdi salgındaki durumumuzu bir fırsata çevirme şansını vermemeliyiz.

VİLLALARA İLGİ DAHA YÜKSEK OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

Zafer Alkaya beklentileri yönelik olarak da şunları söyledi: “Gerek BDT, Rusya ve iç pazardan villalara daha fazla talep alıyoruz. Bize de şu anda en fazla villaların sorulmasından insanların daha izole olduğu için kendilerini güvende hissedecekleri villalara yönelme eğiliminin yüksek olduğunu düşünüyoruz. . Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia Golf Club arasında yer alan, her biri özenle tasarlanmış ve gözlerden uzak konumlanan Azure Villalarımız, Akdeniz mimarisini yansıtan 33 özel Villadan oluşuyor. Doğanın tam içinde, orman ile göllerin çevrelediği Azure Villalarında ortak alanda deniz suyu havuzları bulunması, sadece Azure misafirlerine hizmet sunan özel Resepsiyonu, farklı konseptlerde menüler hazırlayan ve sadece Villa misafirlerine hizmet veren Azure Restaurant ve barı, yeşilin maviyle buluştuğu doğal çevresi ile bu yıl biz Rusya, BDT ülkeleri ve yerli turistten Azure villalarına yoğun ilgi görüyoruz şu anda” şeklinde konuştu.

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor