Doğu'da heryer buz tuttu

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan Sibirya soğukları, nehirler ve gölleri dondurdu. Erzincan'da Göyne Barajı buz tuttu.

ERZİNCAN -Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan Sibirya soğukları, nehirler ve gölleri dondurdu. Erzincan'da gece saatlerinde -15 derecelere kadar düşen hava soğukluğu sonucunda Göyne Barajı buz tuttu.

Doğu'da şiddetli soğuklar Karasu Nehri'nin üzerini buz kütleleriyle kapladı. Erzincan'ın güneyinden geçen Fırat Nehrinin kolu Karasu Nehri tamamen buz kütleleri ile kaplanırken, buz ikütlelerinin aktığı nehir çocukların ilgisi çkiyor. Nehire yakın civar köylerde oturan çocuklar, okuldan çıktıktan sonra ilginç manzarayı izlemek için nehirin kıyısına iniyorlar. Buz kütlelerini izleyen çocuklar, nehirin havaların soğuk olması sebebiyle buz tuttuğunu ve suyun üzerinden akan buz parçaları izlimek için nehir kıyısına indiklerini belirttiler.

 



ERZİNCAN BARAJI BUT TUTTU

 

Erzincan merkeze bağlı Çatalarmut Köyü sınırlarında bulunan Erzincan(Göyne) Barajı, soğuk havalar sebebiyle buz tuttu. Erzincan'a 23 kilometre uzaklıkta bulunan, 160 bin metrekare su yüzey alanına sahip Erzincan Barajının yüzeyi buzla kaplandı. 10 milyon metreküp depolama hacmi bulunan, ortalama derinliği 35 metre olan ve yaz aylarında 15 köy ve beldenin sulama ihtiyacını karşılayan barajın donması, Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk havanın ne derece etkili olduğunu ortaya koydu.


Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu