Develi Lokantası’nın kurucus Arif Develi'yi kaybettik

10 Ekim Perşembe günü Beşiktaş Barbaros Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilecek.

İSTANBUL - Develi Lokantası’nın kurucusu ve yöneticisi Arif Develi, hayatını kaybetti. 80 yaşında vefat eden Arif Develi'nin cenazesi, 10 Ekim Perşembe günü Beşiktaş Barbaros Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilecek.

Gastronomi sektörünün duayen ismi Arif Develi, 1944 yılında Gaziantep’te doğdu. 3 Yaşına gelmeden babası vefat eden Develi, çalışma hayatına 6 yaşında dedesinin restoranında başladı. Restoranda ağabeyleri Hayri, Ali ve Nihat Develi ile birlikte çalıştı. Develi, eğitim hayatına başladıktan sonra da çalışmaya devam etti. 12 yaşında, ağabeyi Gaziantep dışına gittiğinde, restoranın tüm ihtiyaçlarını karşılayan kişiydi. Mesleki gelişimi 20’li yaşlarına kadar devam etti. Askerden sonra Gaziantep’ten ayrılarak İstanbul’a taşındı. Develi, Develi Restoran’ı 1966 ylında İstanbul Samatya’da açtı. Samatya’da açılan restorandan 33 yıl sonra, kendi imkânları ile 1997 yılında Develi Restoranlar Zinciri’nin ilk şubesini Kalamış’ta açtı. Develi restoranlarını, halen Arif Develi'nin oğulları Ali ve Nuri Develi yönetiyor.

Manşetler

Yeşil gelecek için L'Étape Türkiiye ile pedallar çevrilecek
Turizmde Türk Bayraklı Gemilere İhtiyacımız Var!
TAV, Almatı Havalimanı'nda  Extime Lounge'u hizmete açtı
Galataport İstanbul, Cumhuriyeti kutlamaya hazırlanıyor
Kuşadası'nda Sokak Festivali coşkusu yaşandı
Kültür Yolu Festivali 2-10 Kasım'da Antalya ev sahipliği yapacak
43 dünya güzeline Kemer Turizm Destinasyonu tanıtıldı
Alman turistler Lyrbe antik kenti pedal çevirerek geziyor
TÜRSAB'ın araç plaka uygulaması tarihe karıştı
AB, sınır kontrolünde yeni elektronik sistemi (yine) erteledi