Deve turları Alanya'da da yasaklandı

Alanya Belediyesi Belediye Meclisi kararı ile Alanya içinde turistik amaçlı deve turları yasaklandı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ALANYA/ANTALYA - Üç yıl önce dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kentte yasaklanan deve turları bu sefer Alanya ilçesinde Alanya Belediyesi Belediye Meclisi kararı ile Alanya içinde turistik amaçlı deve turları yasaklandı.
Üç yıl önce Manavgat Side Antik Kentte '' Side Canavarı Otu'' isimli endemik bitki türüne at ve deve turlarının zarar vereceği endişesiyle Manavgat Belediyesi tarafından yasaklanmıştı. Bu sefer yasaklamayı Alanya Belediyesi yaptı.Antalya'da Pamfilya Bölgesinde yer alan beş antik kent içinde 5 endemik bitki türü bulunuyor. Bunlardan biri de Side Antik Kent içinde bulunan; Side Canavarı Otu
Belediye Encümeni, deve turlarını turizme zarar verme ve devecilerin belirlenen yeri dışında tur yaptırmada ısrarcı olmaları ve turistlere fahiş fiyattan ücret istemeleri olduğu belirtildi. Başkan Osman Tarık Özçelik,bununda Alanya'da yarım asırda oluşan turizmde Alanya markasına zarar verdiğini ifade etti.

GEREKÇE ''BELİRLENEN ALAN DIŞINA ÇIKMA' VE TURDA 'TURİSTTEN YÜKSEK FİYAT İSTENMESİ' ŞİKAYETİ

Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in 1 yıl süre verilmesine rağmen kurallara uymamakta ısrar eden, turizme zarar veren ve hayvanları kötü şartlarda kullanan deve sahiplerinin Alanya’daki faaliyetlerine son verildi.

Türkiye'nin pek çok turizm bölgesinde yasaklanan devecilik faaliyeti Alanya’da da son buldu. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, deve sahiplerine yer göstererek, belirli kurallar çerçevesinde 1 yıl boyunca turizm sezonunda faaliyetlerine devam etmelerine izin vermişti. Ancak yapılan son denetimler ve şikayetler doğrultusunda devecilerin kurallara uymadığı tespit edildi. Kendileri için belirlenen lokasyonların dışında çalışan, turistlere karşı olumsuz davranışlarda bulunan, fahiş fiyatlar uygulayan, hayvanların bakımı ve şartları konusunda belirlenen kriterlere uymayan deve sahiplerinin faaliyetlerine, Belediye Encümen Toplantısı'nda alınan karar gereğince son verildi.

Manşetler

150.000 euro’luk Altın Baykuş bulundu
Çeşme ile Sakız Adası arasındaki feribot seferleri durduruldu
Yalova kıyılarında Sıfır Atık Mavi Hareketi
Sıfır Atık, ekonomiye185 milyar TL geri kazandırdı
Hileli gıdalar anlık paylaşılacak... Tüketicilere sistemi açılıyor!
İzmir, Çeşme ve Kuşadası'na kruvaziyerle 744 bin yolcu geldi
Yorgancılar'dan 'körfez' çıkışı: İzmir körfezi değil, İzmir gölü
Türk basınının ‘kalitesi’: Güneri Cıvaoğlu vefat etti
Bentour'a yeni Kontrat & Yield Direktörü
Şişecam dünyanin en hafif cam viski şişesini üretti