Dedeman'dan Y Kuşağı’na otel

Dedeman ve Park Dedeman markaları bulunan Dedeman Grubu, lüks otellere fazla para ödemek istemeyen Y kuşağına göre yeni marka hazırladı.

İSTANBUL-Bünyesindeki Dedeman ve Park Dedeman markalarıyla hizmet veren Dedeman Grubu, lüks otellere gereğinden fazla para ödemek istemeyen Y kuşağına göre yeni marka hazırladı. Bünyesindeki Dedeman ve Park Dedeman markalarıyla hizmet veren Dedeman Grubu, lüks otellere gereğinden fazla para ödemek istemeyen Y kuşağına göre yeni marka hazırladı.



Dedeman Grubu, 2017’nin ilk çeyreğinde Dedeman ve Park Dedeman markalarına yeni bir marka daha ekleyecek. Bu marka ile öncelikle İstanbul ve Anadolu’nun hareketli şehirlerinde, hatta büyük ölçekli ilçelerde oteller açacak. Kurulacak otellerin oda sayıları 80 ile 140 arasında olacak. Konsept, nitelikli konaklama, nitelikli kompakt oda ve kahvaltı, hızlı internet, son teknolojik altyapı şeklinde düzenlenecek.



Oteller, şehir merkezlerinde konumlandırılacak

Dedeman Otelleri CEO’su Emrullah Akçakaya, “Üçüncü bir marka geliyor, her şey hazır. Bu otellere ‘focused service’, ‘budget oteller’ deniyor. Odaları daha küçük metrekareli, hizmet çeşidi az ama kalitesi üst düzey olan oteller. Konsept bu” dedi. Yeni markayla birlikte 2023 yılına kadar 40 oteli geçmeyi, hızlı büyümeyi planladıklarını anlatan Akçakaya, “Bu markada hedef kitlemiz temelde iş gereği seyahat eden kişiler ve Y kuşağı. Y kuşağı lüks otellere gereğinden fazla para vermek istemiyor. Direkt amaca hizmet eden kompakt operasyonlara ekonomik ücret ödüyor. Otele ödeyeceği fazladan 50 euro ile dışarıda eğlenmek istiyor. Onu daha çok tercih ediyor” dedi. Yeni marka ile öncelikle Türkiye pazarında büyümeye gideceklerini anlatan Akçakaya, “Buna paralel olarak Türkiye’nin ticari ilişkilerinin yoğun olduğu ülkelerde de büyümek istiyoruz. Tabii, diğer markalarımızla da hem yurt içinde hem de yurtdışında büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şu anda faal 16 tane otelleri olduğunu belirten Akçakaya, “Bunların iki tanesi yurt dışında. Bir tanesi Kazakistan’da, bir tanesi de Kuzey Irak Erbil’de. Üç tane de proje aşamasında otelimiz var. Özbekistan-Taşkent’de, 2017’de Ocak sonu ya da Şubat başında, Dedeman bayrağını dalgalandırıyor olacağız. Tokat’ta bir otelimiz bitmek üzere, orada şehrin tek zincir oteli olacağız. Osmaniye’de inşaatının yüzde 90’ı biten bir otelimiz var. Bu şekilde 2017 yılında 3 yeni otel açacağız. Otel sayımız 19’a ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Afrika radarımızda

Afrika’da Gana-Akra’da yerel bir yatırımcı ile ortak olarak otel açmayı planladıklarını belirten Akçakaya şöyle konuştu: “Şu anda fl ört halindeyiz. Evlenecek miyiz bilmiyoruz. O da yine ‘budget’ bir otel olacak. Afrika’yı radarımıza aldık. Bunun dışında İran da Türk otel zincirleri için önemli potansiyel barındırıyor. İran da bizim için potansiyel bir pazar.”

2017, 2016’dan kötü olmaz

2017’nin 2016’dan daha kötü olmayacağını öngördüklerini anlatan Akçakaya, “Bunu konsolide rakamlara göre söylüyorum. Bizim Zonguldak, Denizli, Konya gibi Anadolu’daki bazı otellerimiz; 2016 yılında, 2015’e göre daha iyi ticari sonuçlar aldı. 2016’da Trabzon’da bir otel açtık. Şu anda sektörün en karlı otellerinden bir tanesi” dedi.

‘Yatırımcılarımızla kur sabitlemeyi müzakere ediyoruz’

Kiralık otellerinin dövize endeksli olduğunu belirten Emrullah Akçakaya, yatırımcılarıyla Türk Lirası’na geçmeyi ya da kuru sabitlemeyi görüştüklerini söyledi. Akçakaya, “Bu bizim en büyük sıkıntımız. Yatırımcılarımızla TL’ye geçmeyi ya da kur sabitlemeyi konuşuyoruz. Kurların yüksek olması özellikle kiralık oteller için son derece risk teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

‘Suriye’de 3 otel kontratımız var ilişkiler düzelirse harekete geçeriz’

Suriye’deki Palmira, Şam ve Halep’teki otellerini daha önce uluslararası global zincirlerden, rekabet ederek aldıklarını belirten Dedeman Otelleri CEO’su Emrullah Akçakaya, “Tabii, Suriye ile aramız politik olarak bozulunca ayrılmak durumunda kaldık. Sözleşme haklarımız devam ediyor. Şu anda Suriye’de 3 otel kontratımız var. İki ülke arasındaki politik işbirliğinin yaratacağı atmosfere bağlı olarak kontratlarımızı yeniden harekete geçirebiliriz” dedi. Rusya ile uçak krizinden sonra Rusya’dan da çekilmek zorunda kaldıklarını söyleyen Akçakaya, “Nisanda oteli açtık, yıl sonuna doğru uçak krizi oldu, 1 Ocak 2016’da orayı terk ettik” dedi.
 

Manşetler

38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor
Mudanya, kendi zeytin markasını yaratacak
Pasaport bedeli gelirden çok arttı
SPK'dan Akfen'e şartlı onay!
Schengen vizesi alacak Türk vatandaşlarına yeni kısıtlama
Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti
İspanya'dan bütçe havayollarına 179 milyon avro para cezası