Dedehan Kültür Evi'ne 10 bin Avrupalı ve Rus turist geldi

Alevi Dedesi Zeynel Ertekin'in Side Dedehan Kültür Evi'nde sergilediği resimleri ile belgeleri 2018 yılında 10 bin Avrupali ve Rus turist ziyaret etti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/ANTALYA - Antalya Side'de dönemin Kültür ve Turizm Bakani Ertuğrul Günay tarafından açılan Alevi Dedesi Zeynel Ertekin'in Side Dedehan Kültür Evi'nde sergilediği resimleri ile belgeleri 2018 yılında 10 bin Avrupali ve Rus turist ziyaret etti. İnanç turizmi üzerine hizmet veren Dedehan Kültür Evi'nde dijital ortamda kurulan resim tablolarıyla, üç ilahi din olan İslam, Musevilik ve İsevilik ile kutsal kitaplar Kur'an-I Kerim, İncil, Zebur ve Tevrat hakkında Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça bilgilendirme yapılıyor.


DİN BÜYÜKLERİ

Ayrıca, insanlik tarihine yön vermiş din büyükleri Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Zeynel Abidin, Hoca Ahmet Yesevi, Sari Saltuk, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Pir Sultan Abdal, Abdal Musa, Mevlana Celaleddin-İ Rumi, Mahatma Gandi, Haci Bektaşi Veli, Haci Bayrami Veli, Gül Baba, Aşik Nesimi ve Aşik Veysel'in hayat hikayeleriyle hikmetli sözlerini öğreniyor.


YÜZDE10 ARTIŞ BEKLENİYOR

Dedehan Kültür Evi'nde bulunan 53 tablo ile 4 dilde üç ilahi din ile 4 kutsal kitap hakkinda turistler bilgilendirdiklerini belirten Zeynel Ertekin, ''Kültür Evimiz Side'de inanç turizmi konsepti Hollandalılar, Belçikalılar, Macarlar, İsviçreliler, İsveçliler, Norveçliler, Finlandiyalılar ve Danimarkalilar ziyaret ediyor. Geçen Sene Kültür Evi’ni 10 bin turist ziyaret etti. Bu sene bu rakamda yüzde 10 artış bekliyoruz”dedi.

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak