Costa Concordia uyuşturucu iddiası

İngiliz The Mirror'da yer alan bir habere göre; batan cruise gemisinde, Ndranghera olarak adlandırılan İtalyan suç örgütünün kokainleri bulunuyordu.

LONDRA- İngiliz The Mirror'da yer alan bir habere göre; batan cruise gemisinde, Ndranghera olarak adlandırılan İtalyan suç örgütünün kokainleri bulunuyordu. Güvenlik güçleri, çete üyelerinin telefon konuşmalarının gemide uyuşturucu yükü bulunduğunu ortaya çıkardığını iddia ediyor.
Independent gazetesinin haberine göre; örgütün lideri Michele Rossi, yardımcısı Massimo Tiranlongo'ya "Aynı gemi bizi de dünyada gülünç duruma düşürdü" diyor.
Uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin yürütülen soruşturmada da Ndrangheta'nın MSC ve Norwegian Cruise Lines'a ait gemilere uyuşturucu yerleştirdiği iddia edildi. Yetkililer, uyuşturucunun Concordia'ya şirketin haberi olmadan yüklendiğini söylüyor.
Kaza anında 4 bin 200 yolcu taşıyan geminin kaptanı Francesco Schettino, şubat ayında, adam öldürmek ve gemiyi terk etmek suçlarından 16 yıl hapis cezasını çarptırılmıştı.

 
 

Manşetler

Yeşil gelecek için L'Étape Türkiiye ile pedallar çevrilecek
Turizmde Türk Bayraklı Gemilere İhtiyacımız Var!
TAV, Almatı Havalimanı'nda  Extime Lounge'u hizmete açtı
Galataport İstanbul, Cumhuriyeti kutlamaya hazırlanıyor
Kuşadası'nda Sokak Festivali coşkusu yaşandı
Kültür Yolu Festivali 2-10 Kasım'da Antalya ev sahipliği yapacak
43 dünya güzeline Kemer Turizm Destinasyonu tanıtıldı
Alman turistler Lyrbe antik kenti pedal çevirerek geziyor
TÜRSAB'ın araç plaka uygulaması tarihe karıştı
AB, sınır kontrolünde yeni elektronik sistemi (yine) erteledi