CityBlue Hotels, gıda için Agtech Startup Farm'a yatırım yaptı

Farm to Feed, kusurlu ürünleri tedarik etmenin ötesinde, çiftçilik uygulamalarını geliştirmek ve daha döngüsel bir gıda sistemi oluşturmak için gıda kaybına neden olan etmenler hakkında veri topluyor.

NAIROBİ - Afrika'nın en hızlı büyüyen yerel otel zinciri CityBlue Hotels, kusurlu fazla ürünleri doğrudan çiftçilerden temin ederek gelirlerini artıran ve gıda kaybıyla mücadele eden B2B platformu Farm to Feed'de özsermaye pozisyonu aldı. Bu, CityBlue'nun ESG yeterliliğini güçlendiriyor ve ana şirketi The Diar Group'un etki yatırımı tezini sağlamlaştırıyor.

Sahra Altı Afrika'da, ürün tüketicilere ulaşmadan önce mahsul üretiminin %50'ye kadarı kaybolabilir. Pazara erişim, özellikle kusurlu görünen türde çok fazla ürün bulunan çiftçiler için büyük bir sorundur.

Farm to Feed'in Kurucusu ve CEO'su Claire van Enk “COVID sonrasında piyasalar normale döndüğünde bile çiftçilerin neleri satmadığını ilk elden gördüm ve bu sadece gıda güvenliği açısından değil, ekonomi açısından da büyük bir yıkım. Gıda kaybının, karbondioksitten daha kötü bir sera gazı olan metan üreten çürüyen gıdalarla birlikte iklim değişikliği boyutu da var.” dedi.

Farm to Feed'in yerdeki toplayıcılarla eşleştirilen teknoloji destekli platformu ve donduruculu kamyonlar kullanılarak yapılan taşıma, Kenya'da gıda sürdürülebilirliği için yeni bir standart belirleyen bu iklim sorununa bir çözüm sunuyor. Farm to Feed, kusurlu ürünleri tedarik etmenin ötesinde, çiftçilik uygulamalarını geliştirmek ve daha döngüsel bir gıda sistemi oluşturmak için gıda kaybına neden olan etmenler hakkında veri topluyor.

CityBlue Hotels'in Kurucusu ve CEO'su Jameel Verjee şunları anlattı: “Hem CityBlue Hotels hem de ana şirketi The Diar Group olarak ESG uygulamalarımız, Farm to Feed ile birlikte çalışarak geliştirilecek. Diğer işletmelerin de bizim liderliğimizi takip edeceğini ve gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve iklim gibi ilgili konularda Claire ve Afrika'daki ekibiyle birlikte çalışacağını umuyoruz."

Manşetler

 Bakan Mehmet Özhaseki görevini bıraktı
Alanya'da işletmelerin yüzde 30'u ruhsatsız çıktı
6 ülkeden 200 halk dansçısı Antalyalıları büyüledi
Likya Şehirlerarası Gençlik Değişimi Programı başladı
İstanbul Maslak’taki TİM Gösteri Merkezi ne olacak?
Mahkeme Kanal İstanbul planını iptal etti
Rakıya 115 lira, sigaraya 10 lira zam geliyor
Türbülans uçağa acil iniş yaptırdı, 30 kişi yaralandı
İTO açıkladı: İstanbul'un enflasyonu % 82,14 oldu
Bodrum’da kıyı işgalleri eylemleri çığ gibi büyüyor