Çin'den Almanya'ya demiryolu

Avrupa'ya olan uzaklığından dolayı ulaşımda rekabet avantajını kaybeden Çin, mallarını Pekin'den Hamburg'a demiryolu ağıyla ulaştıracak.

PEKİN - Avrupa'ya olan uzaklığından dolayı ulaşımda rekabet avantajını kaybeden Çin, mallarını Pekin'den Hamburg'a demiryolu ağıyla ulaştıracak. Başkent Pekin'den çıkacak kargo treni yapılan anlaşma gereği, Moğolistan, Rusya, Beyaz Rusya, Polonya'dan geçerek Almanya'ya deniz ulaşımından iki kat daha hızlı olarak 18 günde gidecek. Çin ile adı geçen 5 ülke arasında yapılan anlaşmayla bu ülkelerin gümrük ve sınırlardaki kontrolleri asgari düzeye indirilecek ve böylece taşıma süresi en aza indirgenecek.




Devlet medyasından Çin Günlüğü gazetesinin haberinde, Çin Demiryolu Konteyner Taşımacılığı Başkanı Zheng Mingli, Pekin ile Hamburg'u birbirine bağlayan bu hattın iki kıta arasındaki ticareti ve kargo akışını canlandıracağını söyledi.

 

Anlaşma çerçevesinde içinde elektrik cihazları, elbise, ayakkabı ve yer döşemesi malzemeleri taşıyan ilk kargo treni Pekin'in Dahongmen bölgesinden yola çıktı. Trenin 9 bin 780 kilometre yol kat ettikten sonra Almanya'nın Hamburg şehrine 18 günde varacağı belirtildi. Kargo trenin ilk seferinin ardından ilgili ülke yetkililerinin, sürenin daha nasıl kısaltılabileceği konusunu görüşeceği ifade edildi.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler