Çin'de yemek çubuklarına vergi

Çin'de çevrenin korunması ve enerji tasarrufu için yemek yemek için kullanılan tahta çubuklar ile lüks ürünlere vergiler getirilmesi planlanıyor.

PEKİN- Çin'de çevrenin korunması ve enerji tasarrufu için yemek yemek için kullanılan tahta çubuklar ile lüks ürünlere vergiler getirilmesi planlanıyor. Çin'de yılda 10 milyar yemek çubuğu tüketiliyor

 

Pekin yönetimi, kereste tüketiminin azaltılması ve çevrenin korunması için yemek çubuklarına yüzde beş oranında vergi koymayı düşündüklerini açıkladı.

 

Maliye bakanlığından yapılan açıklamada, her yıl yemek çubuklarının üretimi için 1,3 milyon metreküp kerestenin kullanıldığı ve bunun ülkedeki ormanlık alanları erittiği belirtildi. Çin'de yılda 10 milyar paket yemek çubuğu tüketiliyor.

Pekin yönetimi, ülkedeki enerji tüketiminde de azaltmaya gitmek ve 25 yıldır hızla devam eden ekonomik büyümenin yarattığı hasarın bir kısmını telafi etmek istiyor.




Hükümetin izlediği yeşil politikalar orta sınıf ve zengin kesimleri de etkileyecek. Zira, golf sopaları ve topları üzerine de yeni vergiler getiriliyor. Pahalı saatler ve yatlar da lüks tüketim vergisine tabi tutulacak. Ayrıca Çin'in kalabalık caddelerinde artık sıkça görülen spor arabalar da yüzde 20 oranında vergilendirilecek.

Isınmak için kullanılan benzin ve jetlerin kullandığı akaryakıtlar üzerine de enerji tüketiminin azaltılması amacıyla vergi getirilecek.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler