Çin, Boeing’ten 300 uçak alıyor

Çin'in Boeing’e sipariş ettiği 300 adet yolcu uçağından 250’sinin 737 model, diğer 50’sinin ise geniş gövdeli olduğu belirtildi.

PEKİN- Çin, Amerikan havacılık devi Boeing’ten 38 milyar dolar değerinde 300 adet yolcu uçağı sipariş etti. Dev sipariş, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) resmi ziyarette bulunan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in bizzat kendisi tarafından verildi. Boeing firması geçen yıl da 155 uçakla Çin için rekor üretim yapmıştı

Seattle kenti yakınlarındaki Boeing firmasını ziyaret eden Xi Jinping kendisi adına düzenlenen törende bir de konuşma yaptı. Çin Lideri, Boeing firmasının Çin-ABD arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirdiğini belirterek, firmanın ayrıca “herkes kazansın” politikasının iki devlet arasındaki en güzel örneği olduğunu dile getirdi.

Sipariş edilen uçaklardan 250’sinin 737 model, diğer 50’sinin ise geniş gövdeli olduğu belirtildi. Ayrıca uçaklardan bazılarının kiralama amaçlı satın alındığı da duyuruldu.

Öte yandan Xi Jinping içeride konuşmasını yaparken, dışarıda ise protesto gösterisi vardı. Bir grup, Boeing’in Çin için üretim yapmasına tepki gösterdi.

Xi Jinping’in ABD ziyareti, 2013’te göreve geldiği tarihten bu yana Çin Devlet Başkanı sıfatıyla ABD’ye yaptığı ilk resmi ziyaret özelliğini taşıyor.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası