CHP’li Tezcan Thomas Cook'u Meclis'e taşıdı

CHP'li Tezcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sondu: “İflasın Türkiye üzerindeki muhtemel etkilerini azaltmak için ne gibi önlemler düşünüyorsunuz?

ANKARA- CHP Parti Meclisi üyesi, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, dünyaca ünlü seyahat şirketi Thomas Cook’un iflas etmesinin Türkiye’de turizme olası yansımalarını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
CHP'li Tezcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yönelttiği soru önergesinde, “Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden 178 yıllık İngiliz tur operatörü Thomas Cook iflas ettiğini duyurmuştur. Bu iflas nedeniyle Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının yıllık 600 ila 700 bin azalabileceği belirtilmektedir” dedi.

“NE GİBİ ÖNLEMLER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

Tezcan, şu soruları yöneltti:

“İflasın Türkiye üzerindeki muhtemel etkilerini azaltmak için ne gibi önlemler düşünüyorsunuz? İflastan etkilenen Türkiye'deki işletmelerin yaralarının sarılması, zararlarının azaltılması ve gelecek sezona hazırlanabilmesi için kredi desteği, uçak desteği ve başkaca destekler vermeyi düşünüyor musunuz? Mağdur olan işletmelere vergi ve KDV kolaylığı düşünüyor musunuz?”

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası