Çevreciler Marmara kirleniyor

Marmara Denizi'ndeki kirlenmeye dikkat çeken çevre örgütleri, "Marmara Denizi hızla kirleniyor. doğal çevresiyle birlikte tahrip ediliyor" diye uyardı.

BURSA -Marmara Denizi'ndeki kirlenmeye dikkat çeken bölgedeki çevre örgütleri, "Marmara Denizi hızla kirleniyor. Bursa'nın da bulunduğu Güney Marmara Bölgesi, doğal çevresiyle birlikte tahrip ediliyor" uyarısında bulundu.

Diyar Otel'de bir araya gelen çevre örgüt temsilcileri, Marmara Denizi'ndeki kirlenmenin önlenmesi amacıyla hazırlanan 'Mardoğa Projesi'nin desteklenmesi gerektiğina işaret etti.

 

Toplantıda konuşan Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Serdar; "Plansız, programsız ve uygunsuz şekilde gerçekleştirilen şehirleşme, sanayileşme, kalkınma ve gelişmenin doğal kaynakları her geçen gün daha da çevreyi ve denizi kirletiyor. Marmara Denizi hızla kirleniyor. Bursa'nın da bulunduğu Güney Marmara Bölgesi, doğal çevresiyle birlikte tahrip ediliyor. Marmara Bölgesi'nde çevre ve doğa koruma alanlarında faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları olarak el ele vererek doğru stratejilerin gelişmesine katkı veriyoruz." dedi.

 

Doğa Koruma İş Birliği Ağı oluşturarak, sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini artırılması, geliştirmesi, strateji ve eylem planları yapılması, etkin iş birliği içinde katkı sağlanmasına yönelik çalışmalar için eğitim toplantıları yaptıklarını anlatan Serdar, "Toplantılarda Mardoğa Projesi'nin nasıl sürdürüleceği konusunda eğitim veriliyor. Mardoğa Projesi'nin öncelikli hedefi, Marmara Denizi'nin korunması olacak. Çevreye duyarlı herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası