Çeşme'de turist sayısında yüzde 30 artış

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme turizminde geçen yıla göre yüzde 30 artış olduğunu belirterek, toplam 2 milyon gecelemenin üstüne çıkıldığını açıkladı.

ÇEŞME, Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme turizminde geçen yıla göre yüzde 30 artış olduğunu belirterek, toplam 2 milyon gecelemenin üstüne çıkıldığını açıkladı.

Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret etti. ÇEŞTOB yöneticileri, Başkan Dalgıç'a 2018 yılı turizm sezonuyla ilgili bilgi verdi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Başkan Dalgıç'a turizmcilerin sorunlarını da aktararak isteklerde bulundu.

Yabancı turist sayısında yüzde 15 artış
Çeşme'de 2018 sezonunda bir yıl öncesine göre yüzde 30 artış yaşandığını açıklayan Demir, konaklama tesislerinde 2 milyon gecelemenin üzerine çıkıldığını ifade etti. Yabancı konuk sayısında da geçen yıla göre yüzde 15 artış yaşandığını dile getiren Demir, toplam gecelemedeki payda, yüzde 25 seviyesine ulaşıldığını söyledi. ÇEŞTOB Başkanı Demir, Çeşme'yi yoğun olarak; Orta Avrupa, Çin, Kore, İran ve Arap Yarımadası'ndan gelen turistlerin ziyaret ettiğini açıkladı.

"Bereketli bir sezon yaşandı"
Çeşme'de 2018 yılında bereketli bir sezon yaşandığını vurgulayan Demir, "Bu yıl günübirlik turizm hareketinde tüm yılların zirvesine ulaşılarak, bayramlarda ve hafta sonları 1 milyonun üstünde ziyaretçiye hizmet verildi. Bu sayı Kurban Bayramı'nda 1,5 milyon kişiye ulaştı; ayrıca gurbetçilerimizin son iki yılda Çeşme ve Alaçatı'ya ilgisinde çok fazla artış gözlendi" dedi. 

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ve yönetim kurulu üyeleri, iki saate yakın süren ziyaretleri sırasında, Başkan Dalgıç'a tespit ettikleri sorunları da aktardı. Çeşme’nin popülerliği ve ziyaret sayısı katlanarak artarken, altyapıdaki sorunlarında hızla artış gösterdiğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Çeşme, 30 yıl öncesinin altyapısıyla hizmet veriyor. Özellikle kanalizasyon sistemine acil önlem alınmaz ise Çeşme’nin; özellikle Ilıca - Ildır Körfezi’ne bakan plajlar kullanılamaz hale gelecek. Bu bölgede hem balık çiftliklerinden kaynaklı kirlenme, hem de kanalizasyondaki taşmalardan kaynaklı kirlilik değerleri üst limite ulaştı. Çeşme’nin turizm için en önemli ürünü kum ve denizdir. Eğer bunlar kullanım dışı kalırsa Çeşme’nin ve Alaçatı’nın anlamı hiç olur" diyerek alt yapı sorununa dikkat çekti.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak