Çeşme yarıyıl tatiline hazır

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, çetin kış koşullarının yaşandığı dönemde, sıcak bir ara tatil geçirmek isteyenleri bekliyor

İZMİR- Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, çetin kış koşullarının yaşandığı dönemde, sıcak bir ara tatil geçirmek isteyenleri bekliyor.

Denizi, güneşi ve sörf sporları ile ünlü Çeşme’de turistik tesisler ilk ve ortaöğretim öğrencileri için 26 Ocak Cumartesi günü başlayıp 11 Şubat Pazartesi sona erecek yarıyıl tatili için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Çeşme Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ilıca Hotel Genel Müdürü Yakup Demir, yayınladığı açıklamada soğuktan şikayet eden herkesi Çeşme’ye beklediklerini söyledii.

Demir “Çeşme kışın ayrı bir güzel. Sıcak havası ve denizi, sörfe imkan tanıyan rüzgarıyla meşhur Çeşme, kışın da insanları esintisiz ve sıcak bir atmosferle karşılıyor.” dedi.

 

TERMALLE PEKİŞEN GÜZELLİK

 

Yakup Demir, kış mevsiminde sıcak kabul edebilecek hava koşullarının yanı sıra termal kaynaklarıyla da Çeşme’nin cazibe merkezi olduğunu ifade eden Demir şunları söyledi:

“Çeşme’de, ara tatil döneminde sıcak bir hava olacak. 17-20 derece hava sıcaklığı olması bekleniyor. Zaten 20 derece demek yaz koşullarına yakın bir ortam demektir. Deniz suyu da 18-19 derecede seyrediyor. Çeşme’de ayrıca, özellikle termalin yoğun olduğu bölgelerde denizi termal ısıtıyor. Ocak ayı sonu ve Şubat başında, hiç abartmadan Çeşme’de denize bile girmek mümkün. Kaldı ki bizim çok sayıda termal havuzlarımız var, iç ve dış mekanlarda. Bu da konukların beklentilerini karşılamamızı, onların kış dönemdeki yoğun soğuk ortamdan uzaklaşıp hemen sıcacık bir güneşe, sıcacık termal havuzlara ulaşmalarını sağlıyor.”

 

AİLE PAKETLERİ İLE TATİL İMKANI

 

Çeşme’de, yaz sezonuna göre çok daha uygun koşullarda tatil yapılabileceğini ifade eden Yakup Demir, bu kapsamda fiyatların aile paketi olarak belirlendiğini kaydetti.

Demir, bu kampanya ile anne ve baba ile 12 yaşına kadar olan iki çocuktan oluşan ailelere 169 YTL’ye konaklama imkanı sunduklarını bildirdi ve şunları kaydetti:

“Bu kişi başı değil, aile olarak oda başı ücrettir. İçine güzel havayı, termali, eğlenceyi koyduğumuzda ara tatil yoğunluğu bahanesiyle fiyatların artırılmadığı görülecek. Termal içeren bir bölge olmasına rağmen Çeşme’nin fiyatları ekonomik. İnsanların soğuklardan ve bunu yarattığı olumsuzluklardan uzaklaşıp yazı yaşamak için Uzakdoğu’ya gitmelerine lüzum yok, Çeşme’ye gelmeleri yeterli.”

 

Yarıyıl tatili için yüksek bir taleple karşı karşıya olduklarını belirten Demir, geçen hafta içindeki rezervasyonlarla yüzde 50-60 seviyesine ulaşan doluluk oranının tatil döneminde yüzde 100 düzeyinde gerçekleşmesini beklediklerini bildirdi.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler