Çavuşoğlu: Sağlık turizm önemli

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu: Sağlık turizminde devlet kurumları da üzerine düşeni yapmalı ve sektörde kendini hazırlamalıdır.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BERLİN-
Berlin ITB 2015 Turizm Fuarı nedeniyle Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonda Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu “Sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısı hızla artıyor. Bu durumda devlet kurumları da üzerine düşeni yapmalı ve sektörde kendini hazırlamalıdır. Sağlık turizmi için orta ve uzun vadeli çalışma yapılmalıdır. Adımları atmak bizden, turizmi geliştirmek sizden…” dedi.


THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, TUROB Müdürü İsmail Taşdemir, Hilton Türkiye Müdürü Armin Zerunyan, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, TUROB Başkanı Timur Bayındır



Berlin ITB Turizm Fuarı’na katılan turizmciler, valiler, belediye başkanları, kamu ve özel sektor kuruluşlarının katıldığı resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Haluk Dursun, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski bakan yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak THTDC Genel Sekreteri Yunus Gürkan'da katıldı.



BÜYÜKELÇİ KARSLIOĞLU: SAĞLIK TURİZMİNİ KİMSE BİLMİYOR

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, açış konuşmasında Türkiye’nin aldığı turist miktarının giderek arttığını söyledi.. Karslıoğlu, turizmde istikrarlı büyüme için çeşitlendirmenin şart olduğunu belirterek “Her yıl bize sağlık turizmi yapmak için vali, otelci gibi çeşitli mesleklerden insanlar geliyor. Hiçbirinin sağlık turizminin nasıl yapıldığında haberi yok. Her seferinde anlatıyoruz, yine anlamıyorlar.

SAĞLıK VIZESI UYGULAMASı OLMALı
Bu konuda ilgili bakanlıkların bir araya gelerek birlikte sağlık turizmi politikası oluşturması lazım. Ayrıca yabancı hastalara özel sağlık vizesi olmalıdır. Burada sağlık turizmi için bizim aleyhimizde propaganda yapıyorlar. Aslında halkı uyandırıyorlar. Bu nedenle daha çok turist alıyoruz. “



MÜSTEŞAR DURSUN : KARAVAN TURİZMİNİ GELİŞTİRİYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Haluk Dursun, ITB Berlin Fuarı’nın gurur veren bir çalışma olduğunu belirterek, turizmde çeşitlendirmeden yana olduğunu bildirdi. Müsteşar Dursun, “Sağık turizmide önemli bir konudur. Bu konunun ele alınması gerekir. Turizmde çeşitlenmeye katkı olarak karavan turizmini geliştirmek üzere çalışmalar başlattık.



ÇAVUŞOĞLU: EĞITIM TURIZMI YAPıLMALıDıR
Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, fuara katılan kuruluşlara teşekkür ettikten sonra trizmi çeşitlendirmenin öneminden bahsetti. Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu: “Turizm Türkiye’nin en önemli gelir kaynağıdır. Turizmi çeşitlendirirsek daha çok turist alırız. Kış aylarında da turizm yapılıyor. Ancak eğitim turizmi yapılmalıdır. Öğrenci uzun süreli kalıyor ve bir yıllık harcaması 20 bin dolardır. Türkiye’nin turizminin azaldığı şeklindeki sözlene inanmayın. Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısı artacaktır. Türkiye dünya turizminde 6’ıncı sıradadır. Hedefimiz ilk 5’e girmektir.” 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler