DİYARBAKIR- Bu sene yedinci yılını kutlayan AnadoluJet’in, özel tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Diyarbakır’a konuk oldu. Aralarında çok sayıda yerel ve mülki idarecinin de olduğu geniş katılımla gerçekleşen etkinlikleri Diyarbakırlı lise, üniversite ve polis okulu öğrencileri de ilgiyle izledi.
9 Nisan 2015, Ankara;AnadoluJet’in Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle projelendirdiği, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Çanakkale, Ankara, Samsun, Kayseri, Trabzon, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Sivas, İzmir ve Kahramanmaraş’ın ardından Diyarbakır’da halka buluştu.
Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğin birinci oturumu Dicle Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, ikinci oturumu ise Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlendi. Üniversite öğrencilerine yönelik sohbetin sonunda yapılan çekilişle beş öğrenci AnadoluJet’ten uçak bileti kazandı.
Aralarında Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan, THY Diyarbakır Satış Müdürü Mehmet Korkutata ve AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan ile çok sayıda yerel ve mülki idarecinin de olduğu geniş katılımla gerçekleşen sohbetler, Diyarbakırlı lise ve polis okulu öğrencileri tarafından da ilgiyle izlendi.
Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle ve Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleşen sohbetler kapsamında, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu. Projenin anlatıcısı Talha Uğurluel ise kapanışta kitaplarını imzaladı.
Düzenlenen oturumda üniversite öğrencilerine seslenen AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Projesi’ne başlarken geçmişle günümüzü birleştirme hedefi ile yola çıktık. Hem geçmişe hem de geleceğe değer veren bir markayız. Bu amaçla bir yandan Çanakkale Sohbetleri ile dünü yad ederken, gençlerimiz gelecek hakkında fikir sahibi olsun diye 2030 Seminerlerimizi de hayata geçiriyoruz. Bugün burada Talha Uğurluel’in anlattıklarını dinlerken Çanakkale’de savaşan tüm kahramanlarımızla gurur duydum. Hepimiz geçmişteki cesaret ve özverilerinden dolayı ecdadımızla gurur duyuyoruz. Gurur duymanın maliyeti 'sıfır'. Önemli olan 100 yıl sonra bizimle kim, neden gurur duyacak? Havacılık sektöründeki teknolojiyi belki biz yapmadık. Bu yüzden bununla hatırlanmayacağız ama 100 yıl sonra bile AnadoluJet’i biricik kılan bir özellikle yani değerli insan kaynağımız ve hizmetlerimizle hatırlanacağız. Bu etkinliğimiz ile kişide bile bir etki bırakabilmişsek ne mutlu bize” dedi.
Doğan’ın ardından söz alan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise “Kurtuluş Savaşımızı büyük bir birlik ruhu ile kazandık. Bu başarılı ordunun temelinde birlik, beraberlik ve inanç duygusu vardı. Bu hisleri kaybetmezsek her konuda başarıya ulaşırız” dedi. Saraç, projenin anlatıcısı Talha Uğurluel’den Diyarbakır tarihi ile ilgili bir söyleşi dizisi yapmasını da rica etti.
Şimdiye kadar 12 bini aşkın kişiyle buluşan proje önümüzdeki günlerde; Kars, Van, Gaziantep ve Erzurum’un da olduğu pek çok şehri ziyaret edecek.
Bu sene yedinci yılını kutlayan AnadoluJet’in, Çanakkale Sohbetleri Projesi hakkındaki detaylı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesindeki haberler bölümünden ulaşılabilir, AnadoluJet ve uçuşları hakkında bilgi almak için 444 2 538 numaralı çağrı merkezi aranabilir.
ANADOLUJET HAKKıNDA:
Bir Türk Hava Yolları markası olarak 23 Nisan 2008’de Ankara merkezli olarak uçuşlara başlayan AnadoluJet, yolcuya sunulan ilave servislerin yalınlaştırılmasıyla elde edilen maliyet avantajının, bilet ücretlerine yansıtılarak daha geniş halk kitlesinin hava ulaşım hizmetinden yararlanabilmesi amacıyla geliştirilen yeni bir iş modeli ile operasyonuna devam etmektedir. Türk Hava Yolları güvencesi altında yurtiçi seferler düzenleyen AnadoluJet, her geçen gün uçuş ağını genişletmektedir.