Can Conker fahri turizm elçisi

Almati BW Plus Atakent Oteli Genel Müdürü Can Conker: Hem çalışıyorlar, hem de fahri turizm elçisi gibi Türkiye’yi tanıtıyorlar.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ALMATI / KAZAKISTAN-
Kazakistan’ın esi başkenti Almati’de Best Western Plus Atakent Park Hotel’in Türk Genel Müdürü Can Conker deneyimiyle bölgenin en başarılı müdürlerinden oldu.


Almati’de Best Western Plus Atakent Park Hotel Genel Müdürü Can Conker , Corihthia Hotels'de birlikte çalıştığı THTDC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, Almati Başkonsulusluğu Ticari Ateşe Osman Elgün ve Özkan Altıntaş

Yaklaşık 44 yıllık turizmci Can Conker “Yurt dışındaki otel yatırımcıları büyük yatırımlar yapıyorlar. Bir çok Türk markası da yatırım yapıyor. Ancak başarılı olan kuruluşlara bakıldığında başında mutlaka bir Türk yöneticinin bulunduğu görülüyor. Hem çalışıyorlar, hem de fahri turizm elçisi gibi Türkiye’yi tanıtıyorlar” dedi.




Can Conker ekip çalışmasının başarı getirdiğine inanıyor


Can Conker nereye gitse İstanbul'u ve Türk çayını unutamıyor

Türk otel müdürlerinin dünyanın her yerinde başarıyla görev yaptıklarını belirten Can Conker “Türk müdürler dünya deneyimi kazandıktan sonra Türkiye’ye döndüklerinde çok verimli oluyorlar. Ancak kıyaslandığında Türkiye’re turizmin çok hızlı geliştiği ve bir çok ülkeden daha ileri olduğu anlaşılıyor. Özellikle Türkiye’deki otellerin ve turizm tesislerinin dünyada benzeri yoktur” şeklinde konştu.




Almati’de Best Western Plus Atakent Park Hotel Genel Müdürü Can Conker, Intercontinental Almaty Satış Müdürü Mehmet Birgen Kaya ve THTDC Genel Sekreteri Yunus Gürkan

DÜNYADA TÜRK OTEL MÜDÜRLERİ KAPIŞILIYOR
Türkiye turizminin deneyimli otel müdürleri dünyanın bir çok ülkesinde başarıyla görev yapıyorlar. Özellikle Türki devletlerdeki otellerde Türk müdürler paylaşılamıyor. Genel müdür, yardımcıları, F&B müdürlerini alan yabancı otel yatırımcıları Türk müdürlerden, Türk turizminin hızla yükselişinin sırlarını öğrenmeye çalışıyorlar. Ancak iyi eğitimli ve engin deneyime sahip olan Türk otel genel müdürleri “Hizmet içi eğitim veriyoruz. Ancak turizm öyle bir kaç günde öğrenilecek iş değildir” diyorlar.



CAN CONKER KİMDİR?

Kazakistan Almati Best Western Plus Atakent Park Hotel Genel Müdürü Can Conker turizme 1971 Ocak- mayıs aylarında Hilton İstanbul’da stajyer olarak başladı. 1973-1975 yıllarında Münih Esso Crest Hotels’de F&B stajyer şef olarak çalıştı. 1975 Mayıs-Ekim aylarında İngiltere’de Guernsey’de Ronnie Ronaldes Hotel’de Servis Şefi oldu. 1975 – 1976’da Cezayir’de Both Worlds Hotel’de servis şefi olarak görev yaptı. 1980-1991 arası İstanbul’da Ulusoy Turizm’in Avrupa Koordinatörü oldu. 1996-1999’da Antalya Tekirova ve Bodrum Corinthia Hotels Genel Müdürlüğünü yaptı.


Hedefi Atakent Oteli'nin Almati'nin en iyi çalışan oteli haline getirmek

2000-2001 yıllarında CNR Holding Genel Müdürü oldu. 2001-2002’de Antalya’da InterContinental Hotels Group Genel Müdürü olarak görev aldı. 2002 Haziran’ında Antalya Lares park Otel’in açılışında genel müdürlük yaptı. 2xx3-2005 arasında Antalya Phaselis Rose Hotel’de Genel Müdür oldu. 2005-2006’da Kuşadası Pinebay Resort Hotel Genel Müdürlük yaptı. 2007’de bir yıl Antalya Antedon Deluxe Hotel’de Genel Müdürlük yaptı. Daha sonra Kazakistan Almati’de Kassanov Investment Inc. Oteller Bölge Müdürü olarak görev aldı. 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler