Büyük vurgun: 3 otel, 87 gayrimenkul, 41 araç ve yüklü para

İzmir'de kurdukları çağrı merkezleriyle 23 Almanya vatandaşını dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 39 şüpheliye ait mallara el konuldu

İZMİR- İzmir'de kurdukları çağrı merkezleriyle 23 Almanya vatandaşını dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 39 şüpheliye ait 1'i inşaat halinde 3 otel, 87 gayrimenkul, 41 araç ve yüklü miktarda paraya el konuldu. Adliyeye sevk edilen şüpheliden 26'sı tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Almanya vatandaşının dolandırılması üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, savcılığın talimatıyla polis, dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen suç örgütüne yönelik, İzmir ve ilçelerindeki 48 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA VE ALTIN…

Çağrı merkezi üzerinden 1 milyarlık vurgun yapmışlar

Aralarında örgüt lideri ve yöneticilerinin de olduğu 39 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerleri ile üzerlerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılık yapılarak elde edildiği değerlendirilen 1,5 milyon euro, 200 bin dolar ve 150 bin TL ile 5 kilogram altın, 25 kol saati,  ruhsatsız 5 tabanca ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında suç örgüt üyelerine ait biri inşaat halinde 3 otel ve lüks semtlerde 87 gayrimenkul ile değişik marka ve modeldeki 41 araca el konulduğu öğrenildi.

ÇAĞRI MERKEZİ KURMUŞLAR

Aralarında Almanların da bulunduğu şüphelilerden bir kısmının İzmir’de bir kısmının da Avrupa’nın değişik yerlerinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Liderliğini Amar S.’nin, yöneticiliğini ise Firaz D., Serdar M., Halit D., Halil Ç. ve Hikmet S.’nin yaptığı suç örgütünün, çağrı merkezleri kurarak kurbanlarıyla iletişim kurdukları, elde edilen paraları da örgüt yöneticileri ve üyeleri adına gayrimenkul alıp, şirket kurarak akladığı belirtildi.

26 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak adliyeye sevk edilen 39 şüpheliden 26’sı tutuklandı, 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BÜYÜK VURGUN YAPMIŞLAR

Çete üyeleri, Almanya ve Avrupa’da bulanan yaşlı vatandaşları arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak kumpas kuruyorlar.

Dolandırıcılar; evlerin yakınında yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışma sonucu para ve ziynet eşyası ile yakalanan şüphelilerin üzerlerinde ev adreslerinin çıktığını belirttiği yaşlı kişilerden, kendi evlerinde bulunan para ve ziynet eşyalarının incelenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Çete üyeleri bu amaçla ikna ettikleri yaşlı vatandaşlara evde bulunan para ve ziynet eşyalarının bir torbaya konulmasını ve gelecek olan polislere vermelerini, inceleme tamamlandıktan sonra iade edileceğini belirterek, büyük vurgun yapıyorlar.

Ayrıca, çete üyelerinin dolandırıcılık yöntemi ile elde ettikleri gelirleri Türkiye’de bulunan yöneticilere kurye aracılığı ile gönderdiği belirlendi.

Manşetler

Mövenpick Bursa, İncili Gastronomi Ödülü’nün sahibi oldu
EasyJetwash, marka anlaşmazlığında ödemeyi kabul etti
İspanya'dan bütçe havayollarına 179 milyon avro para cezası
British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi