Borusan Efes'i Viyana'da tanıtıyor

Efes Antik Kenti Ephesos: Architecture, Monuments and Sculpture isimli kitaptan seçilen 25 fotoğrafla Avusturya’nın Başkenti Viyana’da sergileniyor

VİYANA - Efes Antik Kenti Ephesos: Architecture, Monuments and Sculpture isimli kitaptan seçilen 25 fotoğrafla Avusturya"nın Başkenti Viyana"da sergileniyor. Türkiye"nin önde gelen kültürel ve tarihi varlıkları arasında yer alan Efes antik kentinin, üç ayrı müze ve örene dağılmış olarak sergilenen değerleri Avrupa"da tanıtılıyor.
Borusan"ın katkılarıyla Ertuğ & Kocabıyık Yayınları'nca hazırlanan Ephesos: Architecture, Monuments and Sculpture isimli kitaptan seçilen 25 fotoğraf Borusan"ın sponsorluğunda Avusturya"nın Başkenti Viyana"da sergileniyor.
Sergiyle eş zamanlı olarak Ephesos: Architecture, Monuments and Sculpture kitabının tanıtım toplantısı da Avusturya"da gerçekleştirildi.
Serginin açılışına Avusturya kültür, sanat, siyaset ve iş dünyasını temsil eden 600"ü aşkın kişi katıldı.
Panoramik ve ayrıntı görüntülerini Yüksek Mimar Ahmet Ertuğ'un fotoğrafladığı Ephesos: Architecture, Monuments and Sculpture"ın metinleri Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Üyesi ve Efes Arkeolojik Kazıları Başkanı Prof. Dr. Fritz Krinzinger"in editörlüğünde, arkeolojik kazılarda bizzat yer alan uzmanlarca hazırlandı.
Viyana"da açılan sergi nedeniyle bir açıklama yayınlayan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık “Böyle bir projeyi destekleme fırsatı bulduğumuz için çok mutlu ve kıvançlıyız. Tarihi ve kültürel değerlerimiz daha iyi tanındıkça Avrupa kamuoyu ile Türkiye arasındaki kültürel köprülerin güçleneceğine inanıyoruz. Toplumların arasında kültürel yakınlaşmanın artması, hiç kuşkusuz ülkemizin Avrupa Birliği"ne katılım sürecini de olumlu etkileyecektir. Efes Antik Kenti ile ilgili bu önemli çalışmaya katılan herkesi kutlarım,” şeklinde konuştu.
Avusturya"nın arkeoloji alanındaki çalışmalarının Efes"teki kazılarla paralel olarak başlatıldığını ifade eden Avusturya Cumhuriyeti Federal Bilim ve Araştırma Bakanı Dr. Johannes Hahn ise törendeki konuşmasında Efes"teki kazının 113 yıldır sürdüğüne işaret etti ve şunları söyledi:
“Sadece bu yıl dünyanın 12 ülkesinden 166 bilim insanı dört ay boyunca projede çalıştı.Asıl kazı işlerinin yanı sıra mevcut anıtlarla ilgili çalışmalar, yayınlara ilişkin çalışmalar, kamuya açık alanlardaki anıtların muhafaza ve restorasyonları yapıldı. Bugün bize takdim edilen Efes Kitabı bölgenin önemini çok etkili bir şekilde belgelemektedir." dedi.
Efes antik kentini yeniden inşa etme çabası 19. yüzyıldaki arkeolojik kazılarla başladı.
1954"ten beri Efes Kazı, Restorasyon ve Rekonstrüksüyon Projesi Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nce sürdürülüyor.
Uzmanlar, bugüne kadar Efes antik kentinin ancak dörtte birinin ortaya çıkarılabildiğini düşünüyor.
25 fotoğraftan oluşan sergi Ocak 2009"a kadar açık kalacak.
Sergi sona erdikten sonra fotoğraflar bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan Viyana Efes Müzesi"ne bağışlanacak.

Manşetler

Rize lezzetleri Gastronomi Günleri’nde tanıtılıyor
Erdal Özyağcılar'a Altın Portakal'da Onur Ödülü' verildi
Ucuz biletin simgesiydi: Dev havayolu şirketi iflas ediyor
İstanbul'da ev almak hayal oldu: Fiyatlar 12 milyon liraya dayandı
Pahalı elektrik otellerin kışın açık kalmasını zorlaştırıyor
İmecik köyü, Köy Turizmine açılmaya hazır
Altın Portakal Film Festivali sanatçı korteji ile başladı
Turistler, şikayetlerini 'tatilimiz bitiyor' diye yargıya taşımıyor
Turizmin yeni cazibe merkezi Kula'dokya'
Balon turizminde 9 ayda 700 bin yolcu taşındı