Boom Technology’den süpersonik tasarım

Son yıllarda seyahatlerde zaman kavramı ve zaman kazanmak öne çıkmaya başlayınca süpersonik seyahatlere olan ilgi yeniden canlandı

LOS ANGELES -  Son yıllarda, havacılıkta süpersonik uçaklarla seyahat için yen yatırımlar güneme gelmeye başladı. Havacılık sektörünün başlangıç ​​şirketi olan ve talihsiz bi kaza sonucunda Concorde'un 2003'teki emekli olmasından süpersonik seyahatlere olan ilgi durmuştu. Ancak son yıllarda seyahatlerde zaman kavramı ve zaman kazanmak öne çıkmaya başlayınca süpersonik seyahatlere olan ilgi yeniden canlandı.

Havacılık sektörünün en büyük oyuncuları arasında bulunan Virgin Atlantic Havayolları, ana yatırımcıları ile stratejik ortaklardan Boom Technology için 85 milyon dolarlık bir fon aldı.

JAPON HAVAYOLLARI SİPARİŞ VERDİ

Denver merkezli olarak başlayan bu projeye destek almak için Boom Technology Asya'ya yayıldı. Japonya Havayolları'nın, Aralık 2023 için ilk yapılacak 55 kişilik uçakların 20'sinin ön sipariş vermek için 10 milyon dolar yatırdığı bildiriliyor.



CTRİP: SEYAHAT MUTLULUKTUR

Asya'nın en büyük seyahat hizmeti sağlayıcısı olan Ctrip’te 300 milyon kayıtlı kullanıcısı ile birlikte Boom'un Çin'den ilk stratejik ortağı oldu.Ctrip'in ticari ticari sorumlusu Victor Tseng, seyahatin mutluluğa eşit olduğunu belirterek "Çin, süpersonik hava yolculuğu için en büyük pazarlardan biri olmayı vaat ediyor" diyor

55 KOLTUKLU

Boom Süpersonik yolcu uçakları için projelerini ortaya dökmeye başladı. Boom, süpersonik ilk uçakların iki tek sıraya bölünmüş 55 koltuğa sahip olmasını planlıyor. Bu uçaklarla New York'tan Londra'ya gidiş-dönüş uçuşları yolcu başına yaklaşık 5.000 dolara mal olacak.

BÜYÜK PENCERELER

Şirketin web sitesine göre koltuklar geniş olacak, ancak tamamen uzanmayacak. Her biri, 60.000 feet'ten Dünya'nın eğriliğini görmek için büyük boyutlu pencerelerin yanı sıra kolay saklama için bir altlıklı dolap sağlayacaktır.

PATLAMA SESİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Uçakları ses hızını geçtikleri zaman meydana gelen patlamanın daha az olması için çalışmalar yapılıyor. Halen, yerde yaşayanlar için yarattığı korkutucu ses nedeniyle, ABD'de süpersonik seyahat yasaklanmıştı. Gürültüyü hafifletmek için, uçağın planlanan tasarımı Pinokyo’nun burnu benzeri gibi uzun ve ekstra geniş kanatlara sahip olacak.

ŞÜPHECİLİK

O'Neill ve Havacılık Uzmanları Derneği kıdemli başkan yardımcısı, havacılık analisti Safety Board (NTSB) Genel Müdürü Peter Goelz CNN Travel'e yaptığı açıklamada, “Süpersonik seyahat fikri büyük bir cazibeye sahip bulunuyor. Ancak süpersonik uçaklarda patlama sesininin ortadan kalkması olan, Concorde'a olduğu kadar yıkıcı olacağından emin değilim” dedi.

SONRAKİ ADIMLAR

Goelz sözlerini şöyle sürdürdü: “Projenin ekonomik uygulanabilirliği konusunda cevaplanması gereken çok fazla soru var. Bunları söylüyorum, ama onların girişimciliğine hayranım. Eğer daha önemli bir yatırımı (milyarların emriyle) ve bazı önemli bluechip havacılık ortaklıklarını ilan edebileceklerse, bu adamların gerçek bir şansı olduğunu gösterebilir.”

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor