Bolaman-Perşembe projesi

Kültür-Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilecek olan Ordu'nun Bolaman-Perşembe sahiliyle ilgili olarak geliştirilen proje tamamlandı.

ORDU- Kültür-Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilecek olan Ordu'nun Bolaman-Perşembe sahiliyle ilgili olarak geliştirilen projenin tamamlandığı Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak duruma geldiği bildirildi.

 

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Günay, Ordu ile Fatsa arasındaki çevre yolunun ulaşıma açılmasından sonra ıssız kalan Bolaman-Perşembe sahilinin Kültür-Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edileceğini açıkladı.

 

Ordu ile Fatsa arasındaki çevre yolunun hizmete girmesiyle Bolaman-Perşembe sahilinin yöre insanı ve doğayla baş başa kaldığını belirten Muzaffer Günay, bu alanların değerlendirilmesi için Bakanlıkça gerçekleştirilen projenin Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak duruma geldiğini söyledi.

 

Bu kıyıların turizm gelişim sahası içine alındığını ve bir süre sonra hızlı bir turizm ivmesi kazanacağını belirten Günay "Dünya çapında otantik bir turizm alanı olan bu kıyılar turizm geliştirme bölgesi olduktan sonra, yatırımlar derhal başlayacak ve bir kaç yıl içinde on binlerce turistin ziyaret ettiği bir cazibe merkezi olacaktır. Daha şimdiden yurtiçi ve yurtdışından talepler gelmeye başladı." dedi.

 

Muzaffer Günay, bölgenin turizm geliştirme alanı ilan edilmesinin ardından su sporları, yatçılık, yelken sporları gibi etkiinliklerin gerçekleştirileceğini, bölgede yatırım yapmak isteyen müteşebbislere üç yılı ödemesiz, beş yılı taksitler halinde ödenecek teşvikler verileceğini de ifade ederek "Bölgede en kısa zamanda yol, su, elektrik, telekomünikasyon, kanalizasyon, atık ve içme suyu şebekeleri gibi alt yapı hizmetleri gerçekleştirilecek; Yason, Çaka, Hoynat gibi bölgeler cazibe merkezi konumuna getirilecektir." diye konuştu.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu