Bodrum-Samos'a ödül

Bodrum Ticaret Odası ve Samos Valiliğinin Bodrum-Samos Turizm destinasyonu ‘’En İyi Destinasyon ve Dostluk Ödülü’’kazandı.

İSTANBUL- 14-17 Şubat tarihleri arasında yapılan İstanbul Emitt turizm fuarında Bodrum Ticaret Odası ve Samos Valiliğinin ortak katılımı ile tanıtılan yeni Bodrum-Samos Turizm destinasyonu ‘’En İyi Destinasyon ve Dostluk Ödülü’’kazandı.

2 yıldır Samos Valiliği ve Samos Kültür ve Turizm müdürlüğüyle devam eden ortak turizm paketleri çalışmasının ilk tanıtımı 2008 İstanbul Emitt Fuarında yapıldı.

4 gün süren fuarda Bodrum-Samos standını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Eski Muğla ve yeni Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Eski Bodrum Kaymakamı ve yeni İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, BOYTAV ve Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bitez Belediye Başkanı Halil İbrahim Filis, BODER Başkanı Halil Özyurt ve birçok katılımcı ziyaret etti.




Fuarda Bodrum’u Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Köylü, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Başkan Yardımcıları Hüseyin Nail Sağat ve Adem Güner, Yönetim Kurulu Üyeleri Kerim Cangır, Mustafa Güneri, Zafer Taylan, Samos’u Vali Yardımcısı Stelios Thanos, Turizm ve Kültür Müdürü Maria Vergi, Turizmci Anagnustou Despina, Lysistrati Derneği Başkanı Elli Tasoula Semoiloglou temsil etti.

Bodrum Ticaret Odası ve Samos Valiliği tarafından yürütülen bu çalışmada amaç bu destinasyonun alt yapısını hazırlamak ve daha sonra asıl sahibi olan profesyonel tur operatörleri, acenteler ve otelciler birliğine devretmektir.




Hazırlanan taslak turizm paketinde turistlerin ilk önce Samos da konakladıktan sonra Meryemana ve Efes turlarının ardından Bodrum’da konaklamaları ve daha sonra da mavi yolculuk öngörülmektedir. Böylece bu yeni destinasyonda turistler bir tatilde iki ülkenin tabiat, doğal güzellikleri, arkeolojik değerlerini görmeleri ve Bodrum’un dünyaya sunduğu mavi yolculuğu yaşamaları hedeflenmiştir.

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu