BODRUM- 13 Haziran’da bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek, sevginin, dayanışmanın, birlik olmanın gecesi olan Beyaz Gece öncesi Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu tarafından Bodrum Mandalin’de bir basın toplantısı düzenlendi. Beyaz Gece, Sanat Dünyası, iş insanlar ve hayırseverler tarafından yoğun katılım ile her yıl yaz başında düzenleniyor. Bu yılda yüksek katılım olması beklenen etkinlik için davetiyelere vakıf aracılığı ile ulaşılabilir.
Basın toplantısı Vakıf Başkanı Numan Balaban’ın açılış konuşması ile başladı. Balaban vakfın ve Beyaz Gece’nin önemine değindiği konuşmasında; vakfın 27 yıldır Bodrum’un en büyük sivil toplum projesi olduğunu vurgulayarak, bu etkinlikten elde edilecek gelirin tamamının vakıftaki öğrencilerin eğitim ve rehabilitasyonunda kullanılacağını belirtti.
Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban sözlerini şöyle sonlandırdı. “ Bu vakıf Bodrum halkının bize emanetidir. Tamamen gönüllülük esasıyla yönetilen vakfımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Vakfımızı ziyaret edip hizmetlerimizi yerinde inceleyin. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Beyaz Geceye yönetim kurulu ve gönüllülerimizden oluşan çok güzel bir komite ile hazırlanıyoruz. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da gelen konularımızı birbirinden renkli çeşitli sürprizler bekliyor. ”
“Beyaz Gece” birlik olmanın ve dayanışmanın sesidir
Yönetim Kurulu Üyesi Ülker İnan’ın konuşması ile devam eden toplantıda İnan; vakıfta uygulanmaya başlanan Schroth/ Skolyoz tedavisinin Bodrum için çok önemli ve kıymetli olduğunun altını çizerek Fizyoterapist ve Schroth Terapisti Ferdi Doğan ile bu hizmeti sunduklarını kaydetti.
Yönetim Kurulu Üyesi Ülker İnan, Beyaz Gece’nin vakıf ve vakıfta eğitim gören öğrenciler için önemini şu cümlelerle açıkladı “Beyaz Gece sevginin, birlik olmanın ve dayanışmanın gecesidir. Amacımız vakıf dostlarımızla bu özel gecede bir araya gelerek, birlik olmanın ve dayanışmanın gücünü hissetmek. Beyazlar içerisinde katılacağımız gecede her birimiz koşulsuz sevgiyi, dayanışmayı ve saflığı yaşayacağız.”
Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Algül ise, vakfın hizmetlerine yönelik yaptığı konuşmasında, özel gereksinimli bireylere ve ailelerinin vakfa ulaşmasında ücretsiz servis imkanı sağlandığının, vakıf rehabilitasyon ve atölye çalışmaları ile her bireyin tüm gününü aktif geçirebilecekleri alan oluşturduklarını dile getirdi.
Bodrum’da yaz “Beyaz Gece” ile başlar
Vakıf Genel Kurul Üyesi ve Beyaz Gece mekan sponsoru Atilla Serttaş, Beyaz Gece’nin Bodrum’da yaza merhaba konsepti ile örtüşen bir etkinlik haline geldiğini, geceye ülke çapında cemiyet, sanat, siyaset ve ekonomi alanlarındaki ünlü isimlerin katılımıyla özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanmasında her kesimden insanın elini taşın altına koyduğunu kaydetti. Serttaş açıklamasını ““Vakfa gelir sağlamak adına 15 yıl boyunca çeşitli geceler düzenledik. Bu organizasyona son üç yıldır “Beyaz Gece” ismini verdik ve katılımcılardan geceye özel beyaz giyinmelerini istedik. Bu geceye katılıp vakfa destek vermek isteyen katılımcılar için biletler hazırladık. Katılımcılarımız bu biletlerle katılacakları “Beyaz Gece” de gönüllerince eğlenirken sponsorların kendi özel mutfaklarından sunumlarını gerçekleştirecekleri birbirinden özel yiyecek ve içeceği tadacaklar. 13 Haziran’da Yalıkavak Mandalin’de gerçekleşecek, renkli sürprizlerle dolu bu gecede tüm vakıf dostlarımızı birlik olmaya, sevginin gücünü birlikte hissetmeye davet ediyoruz.” diyerek sonlandırdı.
BODRUM SAĞLIK VAKFI
1996 yılında, Bodrum Devlet Hastanesi’nde son derece kısıtlı imkânlar ile engelli bireylere fizik tedavi hizmeti vermek üzere bir araya gelen 36 hayırsever işadamının hayali, Valilik, Kaymakamlık, Belediye Başkanları ve Bodrum halkının katkısı ile gerçeğe dönüştü. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı adı altında ilk olarak basit bir mekânda verilen hizmetler, 2002 yılından bu yana 10.000 m2’lik Kamu arazisi üzerinde, hayırseverlerin katkısı ile vakıf tarafından inşa edilen 2.000 m2’lik, iki ayrı binada veriliyor.
Engelli bireylere ve engelli ailelerine meslek kazandırmak ve sosyal hayata dâhil olmalarını sağlamak amacı ile kurulan Bodrum Sağlık Vakfı, çalışmalarını yerel, ulusal ve uluslararası alanda ilgili sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde 26 yıldır başarıyla sürdürüyor. Kurulu atölyeler engelli bireyleri ve ailelerini bünyesinde istihdam ederek onlara sosyal yaşam alanları ve ekonomi yaratıyor. Seramik atölyesinin gelişiminin ardından, mozaik, müzik, dans, tekstil ve hediyelik malzeme paketleme atölyeleri de kuran vakıf yönetimi, bu atölyelerin geliştirmeye de devam ediyor.