Bakanlık müzeler heyeti, Kadirli'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı müzeler heyeti, Kadirli'de Karatepe Aslantaş Müzesi ve Ala Camii'de incelemelerde bulundu bulundu

OSMANİYE -Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Karapınar, beraberindeki heyetle Osmaniye'nin Kadirli ilçesine gelerek Karatepe Aslantaş Müzesi ve Ala Camii'de incelemelerde bulundu.

İlk olarak Karatepe Aslantaş müzesini gezen heyet, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur'dan bilgi aldı. Daha sonra Kadirli de bulunan Ala Camii'ye gelen heyet burada bir takım incelemelerde bulundu.

 



Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Gürhan Özdeğer, 1. etap restorasyonu tamamlanan Ala Camii'nin son durumu hakkında bilgi aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Karapınar, Ala Camii'nin çok güzel tarihi bir cami olduğunu söyleyerek, "Ala Camii'nin 1.etap çalışması tamamlanarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Artık bundan sonraki çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğü yapacak. Gerçekten Ala Camii'nin restorasyon çalışmaları tamamlandığında çok güzel olacağını düşünüyoruz. Ala Camii'ye hayran kaldığımı da belirtmek isterim." dedi.

 

13 yıldır inşaat halinde bulunan Kültür Merkezinin ödenek yolluğundan yapılamadığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, "Osmaniye ve Düziçi'nde Kültür merkezi çalışmalarımız bitti. Bundan sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'müze aktarılacak ödenek ile Kadirli Kültür Merkezinde çalışmalar başlayacak. Osmaniye milletvekillerimiz bu konuda gayretli bir çalışma gösteriyor." dedi.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası