Bakan Yıldırım: Hızlı büyüdük

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de de havacılığın rekor hızda büyümesine rağmen uçmaya hala açlık olduğunu söyledi.

SİNGAPUR- Dünya havacılık devlerinin çarpıştığı Singapur Havacılık Fuarı’nda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de de havacılığın rekor hızda büyümesine rağmen uçmaya hálá açlık olduğunu söyledi.

Changi Havalimanı’nda yapılan ve Singapur Hükümeti tarafından 120 milyon dolar harcanarak organize edilen Singapur Air Show’u gezen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Tüm dünyada havacılığın son yıllarda büyüme rekoru kırdığına dikkat çeken Yıldırım "Türkiye havacılıkta ortalamaların çok üzerinde büyüyor. 2003’te iç hatlarda 8.5 milyon olan yolcu sayısı geçen yıl 30 milyona yaklaştı. Yolcu sayısı tam yüzde 400 arttı" diye konuştu. Türkiye’de uçmaya, havayolu ile seyahate bir açlık olduğunu belirten Yıldırım, "Uçma işinin o kadar zor olmadığını vatandaşa gösterdik. Nasıl otobüse, trene biniyorsanız, uçakla yolculuğun da aynısı olduğunu gösterdik. Bundan sonraki hedefimiz bölgesel havacılık olacak "dedi.

 

HEDEF BÖLGESEL HAVACILIK:

Önümüzdeki iki yıl için çapraz uçuş olarak adlandırılan ana noktalar haricinde ara şehirler arasında karşılıklı yapılacak uçuşların artırılması hedefleniyor. Yolcuların kısa uçuşlar için pervaneli uçaklarla uçacağını belirten Yıldırım, "Pervaneli uçaklar hem emniyetli, hem de maliyetleri daha düşük. Hedefimiz bölgesel uçuşların daha da artırılması" diye konuştu. Sektörün hızlı büyümeyle birlikte insan kaynaklarına her geçen gün daha da önem vermesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Birden bire büyüme eğitilmiş insan sorunun birlikte getiriyor. Bu hem devlet idaresi hem de şirketlerin en büyük sorunu. Bunun aşılması için eğitime, insan kaynaklarına çok büyük önem veriyoruz" dedi. Yıldırım, daha sonra fuarda Airbus tarafından imal edilen dünyanın en büyük yolcu uçağı A380’i gezdi. Uçağın kokpitinde de oturan ve sistemler hakkında bilgi alan Yıldırım, iş jetlerini de yakından inceledi. Fransız imalatçı Dassault’un üç motorlu Falcon 900EX ile İtalyan Piaggio şirketinin ters pervaneli uçağı P180’e bindi.

 

DÜNYA DEVLERİYLE İŞ YAPIYORUZ:

Singapur Havacılık Fuarı’nın bir başka konuğu da Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’dı. Çeşitli anlaşmalar imzalamak üzere Singapur’a gelen Akın, "Bölge hızla büyüyor. Amacımız yeni ortaklıklarla uluslar arası pazardan pay alabilmek. Artık dünya devleriyle iş yapıyoruz, ortaklıklara imza atıyoruz" dedi.

 

DEVLER İSTANBUL’A GELİYOR:

Sivil havacılık konusunda dünya devlerini bir araya getiren ve bu yıl yedincisi İstanbul’da gerçekleştirilecek Airex Fuarı için de son hazırlıkların yapıldığına dikkat çeken organizatör Mint Fuarcılık Genel Müdürü Feyzan Erel, "Haziranda İstanbul’da düzenlenecek fuara ciddi talep var. Airex’e katılacağı kesinleşen uçak sayısı Singapur’u yakaladı. Bu imalatçıların bölgeye verdikleri bir önemin göstergesi" diye konuştu. Airex, 12-15 Haziran’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. 

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler