Bakan Ersoy "İstanbul Havalimanı Kütüphanesi"ni açtı

Bakan Ersoy, kütüphaneden ilk kitabı teslim alarak, merhum Prof. Dr. A. Haluk Dursun'un "Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk" isimli eseriyle Antalya'ya uçtu.

İSTANBUL, İstanbul Havalimanı Kütüphanesinin açılışını yapan Bakan Ersoy, kütüphaneden ilk kitabı teslim alarak, merhum Prof. Dr. A. Haluk Dursun'un "Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk" isimli eseriyle Antalya'ya uçtu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Yeni bir kütüphane konseptiyle devam ediyoruz. Burada kitabı okuyup bırakabiliyorsunuz veya buradan aldığınız kitabı yanınızda götürüp Türkiye'de uçtuğunuz şehirdeki herhangi bir kütüphaneye teslim edebiliyorsunuz."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde hizmete giren İstanbul Havalimanı Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.

Kütüphanenin açılış kurdelesini İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amirliği'ne Ahmet Önal ve IGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ile kesen Bakan Ersoy, kütüphaneyi gezdi.

Kütüphaneden ilk kitabı da teslim alan Ersoy, Antalya'da herhangi bir kütüphaneye teslim etmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının merhum Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun'un "Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk" isimli eseriyle Antalya'ya uçtu.

Bakan Ersoy, kütüphanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Havalimanı'nın dünyanın en büyükleri arasında yer aldığını, havacılığın hızla geliştiği bir dönemde İstanbul'a nasip olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapılamaz denilen havalimanının çok kısa sürede ve belirtilen tarihlerin önünde hizmete girmesinin sağlandığını ifade ederek, "İstanbul Havalimanı ile birlikte başta THY olmak üzere dünyanın en çok noktasına direkt sefer yapılan bir havalimanına sahip olduk, ama bu havalimanı çok çok büyük bir havalimanı. Aslında yaşayan bir kasaba. Nüfus olarak da çok kalabalık. Milyonlarca insan Türkiye'ye bu havalimanından giriş çıkış yapıyor. Milyonlarca insan da buraya kadar gelip dünyanın farklı bir şehrine, yine bu havalimanından içeri girmeden devam ediyor." diye konuştu.

Bu özellikleri dikkate alarak, havalimanının açılmasına 1 yıl kala IGA yöneticileriyle bu değeri Türkiye açısından en iyi şekilde değerlendirmek üzere birçok projeyi hayal edip tasarladıklarını vurgulayan Bakan Ersoy, bunları da hayata geçirdiklerini kaydetti.

İstanbul'a kadar gelen, ardından başka bir şehre devam eden yolculara Türkiye'yi tanıtmayı hedeflediklerini belirten Bakan Ersoy, havalimanının arındırılmış bölgesinde Türkiye'nin doğal ve kültürel zenginlikleri, denizi, kumu, güneşi ve ören yerlerine yönelik çok yoğun bir tanıtıma başladıklarını dile getirdi.

Bakan Ersoy, şöyle devam etti:

"Bu çok da etkiliyor. İç hatta okumayı seven, havalimanındaki vaktini okuyarak değerlendirmek isteyen yolcularımıza bir değer katmak için Türkiye'de ilk kez uygulanıyor. Yeni bir kütüphane konseptiyle devam ediyoruz. Burada kitabı okuyup bırakabiliyorsunuz veya buradan aldığınız kitabı yanınızda götürüp Türkiye'de uçtuğunuz şehirdeki herhangi bir kütüphaneye teslim edebiliyorsunuz. Uçakta da sıkılmadan okuyacağınız kitabınızın devamını ve sonuna kadar okuyabileceğiniz bir fırsatı size vermiş oluyoruz. Üçüncü hizmetimiz devreye girecek. Protokolü geçen hafta detaylarıyla birlikte tamamlandı. Özellikle pasaporttan geçtikten sonra, arındırılmış sahada bin metrakarelik bir müzeyi hayata geçiriyoruz. Bunun da yatırım ihalesini bir ay içinde gerçekleştireceğiz ve 2020 sezonunda hizmete sokacağız inşallah. Özellikle Türkiye'ye gelip içeri girmeden giden yolcuları da orada kazanmayı düşünüyoruz. İçerik olarak her 6 ayda bir değiştireceğiz. Anadolu'nun bütün değerlerinin yansıtıldığı bir konsept olacak. Bir dördüncü projeyi de yine bu toplantılardaki beyin fırtınası sırasında geliştirdik. Havalimanının diğer mekanlarını da camekan kiosklarla, içinde Türkiye'nin tarihi varlıkları olan noktalar haline getireceğiz. İstanbul Havalimanı'na yabancı misafirlerimiz adım attığı andan tekrar çıkış yaptığı ana kadar Türkiye'nin tarihi eserleri, kültürü, arkeolojisi konusunda bilgilenerek havalimanı içinde yürüyecekler."

Bilimler tarihi alanında dünyanın sayılı isimlerinden Fuat Sezgin'in bir kitabını da kütüphaneye hediye eden Bakan Ersoy, kütüphane projesinin fikrini ortaya koyan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hatice Ayataç ile Murat Ayataç'a plaket verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'ın Erciş İlçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un kütüphanede bulunan kitaplarını da inceledi.

Kütüphanede 2 Bin 550 Eser Bulunuyor

Yolcuların vakit geçirebilecekleri kültürel dinlenme noktası olacak kütüphanede, bin 350 edebiyat, 500 çocuk, 150 İngilizce, 50 dergi ve 500 Nobel ödüllü edebiyat eserini kapsayan toplam 2 bin 550 yayına ulaşılabilecek.

İç hatlar bağlantı noktasındaki kütüphaneden hizmet alan yolcular, yurt içindeki uçuşlarında üyelik koşulu ile kitap ödünç alabilecek. Kullanıcılar, ödünç aldıkları kitapları, İstanbul Havalimanı Gelen Yolcu Bölümü'ndeki kitap iade kutusuna veya Türkiye'deki herhangi bir halk kütüphanesine teslim edebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile IGA iş birliğinde hizmet sunalan kütüphane, 06.30-23.30 saatlerinde açık olacak. IGA'nın yer tahsisi ile altyapısını sağladığı kütüphanede, 6 bakanlık personeli görevlendirildi.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak