Bakan: Çomakla gitmeyelim

Fazıl Say'ın "Türkiye'yi terk etmeyi düşünüyorum" açıklamasını değerlendiren Bakan Günay, "Gönül kırıklıklarının üzerine çomakla gitmemeliyiz" dedi.

İSTANBUL- Türkiye'nin uluslararası alandaki müzik sanatçısı Fazıl Say'ın "İslamcılar güç kazandı, Türkiye'yi terk etmeyi düşünüyorum" açıklaması üzerine başlayan tartışmaları değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Gönül kırıklıklarının üzerine çomakla gitmemeliyiz" dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fazıl Say'ın "İslamlar güç kazandı, Türkiye'yi terk etmeyi düşünüyorum" açıklaması üzerine başlayan tartışmaları değerlendirdi.

 

Fazıl Say'la aralarında büyütülecek bir sorun olmadığını belirten Günay, "Gönül kırıklıklarının üzerine çomakla gitmemeliyiz, şefkatle gitmeliyiz. Bizim hiçbir insanımızı ziyan etmeye ve ülkemizden kaçırmaya hakkımız yoktur" dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen "2007 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" basın toplantısına katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Fazıl Say'ın "İslamcılar güç kazandı, Türkiye'yi terk etmeyi düşünüyorum" şeklinde açıklamalarını değerlendirdi.

 

Sanatçıların duyarlı oluğunu dile getiren Bakan Günay, Fazıl Say'la aralarında aşılmaz sorunların olmadığını söyledi.

Büyütülecek bir problemin olmadığının altını çizen Bakan Günay, "Önümüzdeki günlerde yüzyüze görüşeceğiz. Benim televizyon ekranında canlı anlattıklarım, sevgili Say'ın da telefonla anlattıkları, aramızda çok da aşılmaz sorunlar olmadığını gösteriyor. Gönül kırıklıklarının üzerine çomakla gitmemeliyiz, şefkatle gitmeliyiz. Bizim hiçbir insanımızı ziyan etmeye ve ülkemizden kaçırmaya hakkımız yoktur" diye konuştu.

 

Fazıl Say'ın da bir gün Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülüp görülmeyeceğine ilişkin soruya ise Günay, ''Umarım ki bir gün olur. Bu ödüller zaten resmi çerçevede kalırsa hiçbir anlamı yoktur'' şeklinde cevap verdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Say'ın açıklamasıyla ilgili olarak açmaya hazırlandığı davayla ilgili bir soru üzerine de Bakan Günay, "Çok ayrıntısını bilmiyorum, ama bu tür davalardan fazla bir şey çıkmaz" dedi.

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu