Bakan Çelik: Rus getirene teşvik

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Bu fuara hem devlet hem de özel sektör olarak ilgi göstermemizin bu sene özel bir anlamı var.

MOSKOVA- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye’ye en fazla turist gönderen ikinci ülke olan Rusya’da 2015 sezonunu şekillendiren MITT’2015 Seyahat ve Turizm Fuarı’na katıldı. Ekonomik koşullar nedeni ile zor bir süreçten geçen Rusya’da sektörün yaşanan olumsuzluklardan etkilenmemesi için Moskova’ya çıkarma yaptı.



Cebinde bazı önlem paketleri ile Moskova’ya gelen Bakan Çelik, Sektörün devlerini buluşturan ve bu yıl 22’ncisi düzenlenen fuarda Türk standını gezerek, katılımcılar ile sohbet edip turizmcilerin sorunlarını dinledi.
Ardından bir basın açıklaması yapan Çelik, “Bu fuara hem devlet hem de özel sektör olarak ilgi göstermemizin bu sene özel bir anlamı var.



Yaptırımlar sebebiyle ikinci büyük pazarımız olan Rus pazarında bazı türbülanslar söz konusu olabiliyor. Bu yıl Rusya’daki ekonomik gelişmeler sebebiyle turizm sektörümüzün bu gelişmelerden negatif etkilenmemesi için çok sayıda tedbir alıyoruz.
Ben de bizzat buraya gelerek turizmcilerimize desteğimi göstermek istedim. Aynı zamanda Rus muhataplarımla çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğim. İnşallah aldığımız tedbirler olumlu sonuç verecek.



Değişik toplantılar yaptık. Hükümetimiz bizzat Başbakanımızın başkanlığında turizm sektörün temsilcileriyle bir toplantı yaparak bir buçuk ay önce Rusya’yı da kapsayan önlemler paketi açıkladı.
Yürürlüğe giren pakete göre, Rusya’dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak. Ayrıca Rusya’dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına, uçak başı 6 bin dolat yakıt desteği verceğiz” dedi.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler