Azerbaycan’a Girişlerde Aşı Kartı Zorunluluğu Kaldırıldı!

Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir ülke olan Azerbaycan’a girişlerde artık aşı kartı istenmeyecek.

BAKÜ - Tarihi zenginliği, göz alıcı mimarisi, çevresindeki doğal zenginlikleri ve doyurucu mutfağıyla büyüleyici bir ülke olan Azerbaycan’a girişlerde artık aşı kartı istenmeyecek.

Azerbaycan, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek, ülkeye girişte “Aşı Kartı” ibraz etme zorunluluğunu kaldırdığını duyurdu. Azerbaycan’a seyahat edecek yolcular, aşı kartı göstermeksizin ülkeye giriş yapabiliyor.

Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile her mevsim turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Azerbaycan’a artık daha kolayca seyahat etmek mümkün.

Pandemi dönemi boyunca uyguladığı prosedürler ile sağlıklı bir seyahat imkânı sunan Azerbaycan, azalan COVID-19 vakalarını dikkate alarak ülkeyi ziyaret etmek isteyenler için seyahati kolaylaştıracak bir adım daha attı veülkeye girişte “Aşı Kartı” ibraz etme zorunluluğunu kaldırdığını duyurdu.

Pandemi süreci boyunca aldığı tedbirlerle seyahatlerin sağlıklı ve steril bir ortamda gerçekleşmesini sağlayan Azerbaycan, aşı kartı zorunluluğunu kaldırırken seyahat edenlerin kendi güvenlikleri için önerilen tüm sağlık kurallarına uymalarını da tavsiye ediyor.

Son dönemde turizme yaptığı yatırımlarıyla da dikkatleri çeken Azerbaycan’da birinci sınıf oteller, restoranlar ve alışveriş merkezlerinde konforlu bir tatil yaşarken, UNESCO listesindeki Bakü Eski Kenti, Kafkas Dağları, Hazar Denizi ve antik İpek Yolu da dâhil olmak üzere çok sayıdaki tarihi noktada da mistik bir gezi keşfi yapabilirsiniz.



Türk Turistlerin de Uğrak Adresi: Azerbaycan

2022'de Türkiye, 311 binden fazla turistle Azerbaycan'a en çok turistin geldiği ilk 15 ülke arasında ikinci oldu. Bu rakamlar Türkiye pazarında yüzde 98'lik bir toparlanmanın yaşandığı bir yılı işaret ediyor.Azerbaycan’ın Başkenti Bakü, hem son dönemde inşa edilen modern mimarisi ve hem de tarihi çok eski yıllara dayanan kültürel mekânlarıyla turistlerin uğrak noktası haline gelirken, bölgedeki bağcılık faaliyetleri de gezginlerin oldukça dikkatini çekiyor.

Yerel şarap endüstrisinin gelişimine odaklanıldığı bu dönemde bağcılığın, şarapçılığın ve şarap turizminin tanıtımına yapılan yatırımlar nedeniyle ülkeye Avrupa Konseyi ve Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü tarafından ödüller verilmişti.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak