Ayvalık zeytinyağı markasını hakediyor

Pervin Ersoy, ünlü isimlerle birlikte 'Türkiye'yi Geziyorum' programı kapsamında Balıkesir Ayvalık'ta sektörün öncüsü Köklü zeytinyağları fabrikasında zeytinyağı üretimi ve aşamalarını yerinde inceledi.

AYVALIK- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, ünlü isimlerle birlikte 'Türkiye'yi Geziyorum' programı kapsamında Balıkesir Ayvalık'ta sektörün öncüsü Köklü zeytinyağları fabrikasında zeytinyağı üretimi ve aşamalarını yerinde inceledi. Ayvalık'ta zeytinyağı ile birlikte anılmasının ve zeytinin önemli üretim merkezlerinden biri olmasının getirdiği markasını hakeden bir üretim yaptığı görüldü.



Pervin Ersoy ile birlikte oyuncu İlker Ayrık, şarkıcı Zara, Rachel Araz, Aslı Hünel gibi birçok ünlü isim zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip Ayvalık'ta görüşmeler yaptı. Erken hasat zeytinyağının tadımını yapan Pervin Ersoy ve beraberindeki ünlüler ürüne tam not verdi.

Köklü Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kürlek, "Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın eşi Pervin Ersoy'u ve ünlülerimizi ağırlamaktan çok mutlu olduk. Ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. Ayvalık'ın zeytin üretiminde ülke genelinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Kürlek, "Ayvalık zeytinde dünyada söz sahibi olacak" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası