Ay-Yıldızlı ürünleri satışı arttı

Artan terör olayları, Atatük Havalimanı'nda Ay - Yıldızlı ürünlerin satışını yüzde yüz artırdı. "Gift Shop"larda çok sayıda Ay- Yıldızlı ürünler satılıyor.

İSTANBUL -Artan terör olayları, Atatük Havalimanı'nda Ay - Yıldızlı ürünlerin satışını yüzde yüz artırdı. Atatürk Havalimanı'nda Ay - Yıldız simgeli ürünlerin satışında patlama yaşandı. Dünyanın dört bir yanından her gün 10 binlerce insanın yolculuk yaptığı Atatürk Havalimanı içinde bulunan "Gift Shop"larda çok sayıda Ay- Yıldızlı ürünler satılıyor.




Türkiye'nin terörle mücadele konusunda kararlılığının üst düzeye çıktığı 2007 Aralık ayı içerisinde Ay - Yıldız simgeli; t-shırt, tabak, tablo, kupa gibi hediyelik eşyaların satışı yüzde 100 arttı. Atatarük Havalimanı'nda İç Hatlar'da 6, Dış Hatlar'da 8 hediyelik eşya satışı yapan dükkan bulunuyor. Dış Hatlar gidiş bölümünde satış yapan Gümüş Turistlik eşya dükkanı sahibi Serhat Şair, özellikle yur dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların Ay - Yıldızlı ürünlere yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Yaşanan terör olaylarının Ay - Yıldızlı ürün satışını arttırdığını kaydeden Şair, "Terör olaylarından sonra yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan, Türk bayraklı, t- hirt, bardak gibi ürünlerimize yoğun bir talep bulunuyor" şeklinde konuştu. 2007 yılı başına göre son 3 ayda Ay - Yıldız simgeli ürünlerin satışında yüzde 100'e varan bir atış olduğunu ifade eden Şair, "Daha önceleri 20 tane saattığımız t-shırt satışları 60'ı buluyor." dedi.

 

Bulak Hediyelik eşya dükkanında satış elemanı olarak çalışan Saliha Tekdemir de, satışların son 3 ayda ciddi oranda arttığını ve daha çok gubetçi vatandaşların Ay - Yıldızlı t- shırtlere yoğun talep gösterdiklerini belirtti. Tekdemir, gurbetçilerin yanı sıra, yabancı turistlerin de Ay - Yıldız simgeli ürünleri satın aldıklarını söyledi.

 

Manşetler

Yeşil gelecek için L'Étape Türkiiye ile pedallar çevrilecek
Turizmde Türk Bayraklı Gemilere İhtiyacımız Var!
TAV, Almatı Havalimanı'nda  Extime Lounge'u hizmete açtı
Galataport İstanbul, Cumhuriyeti kutlamaya hazırlanıyor
Kuşadası'nda Sokak Festivali coşkusu yaşandı
Kültür Yolu Festivali 2-10 Kasım'da Antalya ev sahipliği yapacak
43 dünya güzeline Kemer Turizm Destinasyonu tanıtıldı
Alman turistler Lyrbe antik kenti pedal çevirerek geziyor
TÜRSAB'ın araç plaka uygulaması tarihe karıştı
AB, sınır kontrolünde yeni elektronik sistemi (yine) erteledi