Avrupalıların yabancı dil merakı

AB üyesi 27 ülke vatandaşlarının katılımı ile gerçekleşen ATNS Opinion kuruluşunun yaptığı araştırmaya toplam 26 bin kişi katıldı.

FRANKFURT -Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde yaşayanların yüzde 60'nın yeni bir dil öğrenmek istedikleri ortaya çıktı. AB Komisyonu'nun talebi üzerine insanların yeni dil öğrenme hakkındaki görüşlerini araştıran TNS Opinion kuruluşu, AB vatandaşlarının çoğunun yeni bir dil öğrenmek veya bildikleri dili pekiştirmek istediklerini ortaya koydu. AB üyesi 27 ülke vatandaşlarının katılımı ile gerçekleşen araştırmaya toplam 26 bin kişi katıldı. Dil öğrenmek istemeyenlerin ana sebepleri arasında ise yüzde 29'luk bir oranla dil öğrenmeye yetersiz ilgi, yüzde 8'lik bir oranla insanların kendilerini dil öğrenmede kabiliyetsiz görmeleri gösterildi.

Avrupalılar arasında dil öğrenmeye en meraklı halk İsveçliler çıktı. Halkının yüzde 86'sının dile meraklı olduğu İsveç'i, yüzde 77 ile Danimarka, yüzde 73 ile Hollanda ve Güney Kıbrıs takip ediyor. Yeni dil öğrenmeyi en az isteyenler ise yüzde 35 ile Bulgarlar, yüzde 39 ile Avusturyalılar ve yüzde 46 ile Macarlar arasından çıkıyor. Bu sıralamada Almanların AB ortalamasının biraz üstünde olduğu, zira Almanların yüzde 63'nün yeni bir dil öğrenmeye açık olduğu otaya çıktı. Gençlerin yaşlılara göre dile daha çok ilgili olduğu Avrupa'da, eğitim süresi de dile olan ilgiyi arttırıyor. Buna göre daha uzun süreyle eğitim alan insanların, daha kısa süreyle eğitim alanlara göre dile daha çok merakı var. İnsanların bir çoğu yabancı dili tatilde kolaylık olsun diye öğrenirken, diğerleri ise kendini geliştirmek için öğreniyor. Dil öğrenmede etkili olan diğer faktörler arasında ise kültür alışverişi, meslek başarısı ve farklı milletten insanları tanımayı saymak mümkün.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler