‘Artemis'in Yolculuğu’, kültüre farkındalık yaratıyor

"Artemis'in Yolculuğu" adlı çizgi roman, kültür varlıklarının korunmasına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla hazırlandı.

ANKARA - "Artemis'in Yolculuğu" adlı çizgi roman, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür varlıklarının korunması ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla ilgisi çekebilecek tarzda hazırlandı. Dijital olarak ulaşılabilen "Artemis'in Yolculuğu" adlı çizgi roman, Bakanlığın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Müzeler Konseyinin Türkiye Temsilciliği işbirliğinde ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklendi.

"Artemis'in Yolculuğu" adlı çizgi roman ile yurt dışında bulunan bir eserin iade süreci ve bu süreçte neler yaşandığı anlatılıyor. Artemis'in hikayesi Türkçe ve İngilizce olarak resimlerin üzerine tıklayarak okunabiliyor.

TÜRKÇE

İNGİLİZCE

 

Manşetler

Osmanlı’dan New York’a uzanan, Özgürlük Heykeli hikayesi
Fransızlar Özgürlük Heykeli'ni geri istiyor
Pahalılıktan turistte şikayetçi
Turizm 4 bayramla birlikte sezonu erken açıyor
Kar Kaplanları ikinci kez Türkiye’de yarışıyor
Leylek köyüne Yaren akını
Müze müdürü, Noel Baba kilisesinin çatısını çaldı
Alman engelliler Side'de engelsiz tatil yapıyorlar
Anex Tour, Baltık devi Novaturas'ı bünyesine katıyor
Virgin Atlantic, Joby ile elektrikli hava taksisi başlatıyor